Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ χτες οι δύο αγωνιστές στην τοπική διοίκηση της Κεφαλονιάς, Δημήτρης Ματζουράτος και Νίκος Αλεξανδρόπουλος, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, που είχαν παραπεμφθεί με την κατηγορία της «αυτοδικίας», επειδή σε δυναμική κινητοποίηση των δύο Κινήσεων (σ.σ. ΝΑΣ Κεφαλονιάς και ΔΑΣ Παλικής, των οποίων οι δύο αγωνιστές ήταν επικεφαλής) στις 16 Αυγούστου 2006, «άνοιξαν» την πρόσβαση για εκατοντάδες λουόμενους στη γραφική παραλία και τον αιγιαλό στον όρμο του Αθέρα (Παλική), αφού την είχαν κλείσει δήμος και ιδιώτες, διεκδικώντας την ως ιδιωτικό χώρο. Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των δύο αγωνιστών, καθώς έκρινε πως οι κατηγορούμενοι όχι μόνο δεν είχαν δόλο για προσωπικό όφελος, αλλά πως η αντίδρασή τους αυτή ήταν δικαιολογημένη από τη στιγμή που οι πάσσαλοι που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο αυτό αποτελούν παράνομη πράξη.

«ΔΙΚΕΣ - ΕΞΠΡΕΣ» για τους εμπλεκόμενους σε υποθέσεις διαφθοράς πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους εξήγγειλε εσπευσμένα χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης. Μαζί με τις «δίκες - εξπρές» ο Χ. Καστανίδης ανέφερε και για την πρόθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ενισχύσει περαιτέρω το μεγάλο κεφάλαιο και για το λόγο αυτό θα ξεκινήσει «θεσμικός διάλογος» μεταξύ εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, «με σκοπό την ανάληψη από κοινού της ευθύνης να αντιμετωπιστούν ζωτικής σημασίας οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά προβλήματα». Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, όπως το ξεκαθάρισε ο υπουργός, είναι η Δικαιοσύνη να βοηθήσει «το επιχειρείν στη χώρα μας και την πραγματοποίηση επενδύσεων».

Οσον αφορά τις «δίκες - εξπρές» των πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων για υποθέσεις διαφθοράς, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μέσα σε 12 μήνες από την έναρξη της έρευνας θα δικάζονται τα πολιτικά πρόσωπα (υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και διοικητές δημόσιων οργανισμών). Οπως εξήγησε ο Χ. Καστανίδης το νομοσχέδιο που θα ετοιμαστεί δε θα ισχύει για τα αδικήματα των υπουργών και υφυπουργών που υπάγονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αντίθετα, θα υπάγονται στο νομοσχέδιο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η παθητική δωροδοκία υπουργών και υφυπουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ