Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Παρέλαση από εκπροσώπους της πλουτοκρατίας

Δε συμμετέχει το ΚΚΕ στις συνεδριάσεις των συγκεκριμένων Επιτροπών

Ξεκίνησε από χτες στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η παρέλαση εκπροσώπων του κεφαλαίου, προκειμένου να στηριχθεί η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, ξεκινώντας από τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρα.

Στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει: «Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα πάρουν μέρος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνας & Τεχνολογίας με καλεσμένο τον κ. Στουρνάρα, γενικό διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών του ΣΕΒ, ούτε στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων την Τετάρτη 25-2-2011 με καλεσμένο τον κ. Χαρδούβελη. Οι συνεδριάσεις αυτές με καλεσμένους τους εκλεκτούς του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων που γίνονται σε μία στιγμή που κλιμακώνεται η επίθεση στους εργαζόμενους με νέα σαρωτικά μέτρα, μόνο κατ' επίφαση γίνονται με τον κανονισμό της Βουλής και αποτελούν πρόκληση».

Επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του ΚΚΕ, ο Γ. Στουρνάρας ζήτησε μεγαλύτερη ένταση στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων, καθώς και στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Υποστήριξε πως «εφεξής απαιτείται καλύτερος κυβερνητικός συντονισμός και πιο σφικτό πρόγραμμα», εκτιμώντας ως προαπαιτούμενο τη διακομματική συναίνεση. Ζήτησε επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ακόμη και αν το οικονομικό τίμημα είναι χαμηλό, προκειμένου να εξαγοραστεί μέρος του δημόσιου χρέους, ενώ τάχθηκε κατά κάθε φοροελάφρυνσης, αφού «αυτό θα επιβαρύνει το έλλειμμα».

Ως «θετικό γεγονός» εκτίμησε την αύξηση της κερδοφορίας των εξαγωγικών επιχειρήσεων, αφού οι εξαγωγές, όπως είπε, θα εμφανίσουν αύξηση 6,4%. Αναφορικά με το έλλειμμα, σημείωσε ότι θα φθάσει το 8,8% επί του ΑΕΠ, ενώ θα υπάρξει επιβράδυνση της ύφεσης στην οικονομία. Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους, υποστηρίζοντας πως θα προκαλούσε «κοινωνικό χάος». Τέλος, ζήτησε νέες διοικητικές και φορολογικές διευκολύνσεις προς όφελος του κεφαλαίου, προκειμένου να υπάρξουν επενδύσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ