Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον ανακριτή σήμερα οι συλληφθέντες

Με ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ μέσα και έξω από τα δικαστήρια, οδηγήθηκαν χτες το πρωί στον εισαγγελέα 13 άτομα που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας. Ολοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους προσάπτουν.

Οι δύο οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο με κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για σήμερα. Εννιά παραπέμφθηκαν για σήμερα σε ανακριτή. Οι κατηγορίες αφορούν σε διατάραξη κοινής ειρήνης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του «κουκουλονόμου» (κακούργημα), κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών(κακούργημα), απόπειρα επικίνδυνης σωματική βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία, εξύβριση και απείθεια. Ολοι κρατούνται. Επίσης δύο είναι ανήλικοι και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων.

Να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες έφεραν εμφανή σημάδια τραυματισμών στα χέρια, στο κεφάλι, στη μύτη. Οι συνήγοροί τους είπαν ότι χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της προσαγωγής τους στην ΓΑΔΑ, από τους αστυνομικούς. Μια νεαρή ζήτησε να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Επίσης 22χρονος νεαρός με ράμματα στο κεφάλι και με σπασμένη μύτη βρισκόταν από το πρωί στην Ευελπίδων μέχρι αργά το μεσημέρι, παρά το ότι η συνήγορός του είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα και την Αστυνομία να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στο χώρο των δικαστηρίων είχαν μαζευτεί άτομα για συμπαράσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ