Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Ισπανία

Για την Ισπανία αναχωρεί σήμερα Παρασκευή 13 Μάη ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος, μετά από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας (ΚΚΛΙ). Το στέλεχος του ΚΚΕ θα πάρει μέρος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, που διοργανώνει το ΚΚΛΙ μπροστά στις τοπικές εκλογές της 22ας Μάη.

Συγκεκριμένα, ο Ελισαίος Βαγενάς θα χαιρετίσει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην πόλη Χιχόν (σημαντικό λιμάνι, με μεγάλη βιομηχανία, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Αστούριας), στην εργατούπολη Τορελαβέγκα (στην περιφέρεια της Καντάβριας) και στην πόλη Αλικάντε (επίσης σημαντικό λιμάνι, με εργατική παράδοση, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Βαλένθια).

Το ΚΚΛΙ, που είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, αξιολογεί τις επικείμενες εκλογές ως μια σημαντική μάχη του εργαζόμενου λαού σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και βάζει ως στόχο το να αρχίζει να αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης. Σ' αυτήν την κατεύθυνση προβάλλει στις τοπικές εκλογές μια σειρά στόχους - αιτήματα, για τη συγκέντρωση δυνάμεων που θα παλέψουν και την επομένη των εκλογών για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ