Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ευθύνονται για το ξεπούλημα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Ξεχειλίζει από υποκρισία η ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Πέμπτη, για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη λειτουργία των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, λόγω της μεγάλης μείωσης της τευτλοκαλλιέργειας.

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα αυτοί που έχουν βασικές ευθύνες για το πού οδηγήθηκε η κατάσταση. Παλιά τους τέχνη κόσκινο η υποκρισία απέναντι στο λαό, στους αγρότες.

Στην ανακοίνωσή τους, κουβέντα δε γίνεται για την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να βγάλει στο σφυρί την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (EBZ), πειθαρχώντας στις εντολές και τις επιταγές του Μνημονίου στην Ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Κ. Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ.

Αφού πρώτα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την πολιτική της ΚΑΠ "φρόντισαν" να φέρουν την τευτλοκαλλιέργεια στο "αμήν", έρχονται τώρα με την ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ να δώσουν τη χαριστική βολή. Επικαλούνται "...λόγους βιωσιμότητας μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στην κάλυψη της τευτλοκαλλιέργειας από τους αγρότες...", δηλαδή φταίνε οι τευτλοκαλλιεργητές γιατί δεν καλλιεργούν με τις απαράδεκτα χαμηλές και ασύμφορες τιμές παραγωγού.

Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της πολιτικής συρρίκνωσης και πλήρους ιδιωτικοποίησης του ομίλου της ΑΤΕ, που δρομολογούν κυβέρνηση και τρόικα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το ξεπούλημα των κρατικοσυνεταιριστικών οργανώσεων (και ανάμεσά του σημαντική θέση έχει η ΕΒΖ), σημαίνει ότι χάνονται και τα τελευταία υποτυπώδη στηρίγματα των αγροτοκτηνοτρόφων και γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ "κάνει την πάπια".

Κατά τ' άλλα, θεωρεί " ...έστω για φέτος και για λόγους περιφερειακής οικονομικής στήριξης επιβεβλημένη τη λειτουργία των εργοστασίων...". Και για αύριο;

Οι αγρότες της περιοχής, οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ ξέρουν καλά ποιος τους οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση. Απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο σε μια οικονομία που σχεδιάζει με βάση τις ανάγκες του λαού μας, στα πλαίσια αυτά είναι αναγκαία η διεύρυνση της τευτλοκαλλιέργειας, στη βάση του παραγωγικού συνεταιρισμού, της ανάπτυξης κοινωνικοποιημένης βιομηχανίας διατροφής διασφαλίζεται η διατροφική αυτοτέλεια του λαού και της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ