Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Ολοι στον αγώνα στις 11 του Μάη!

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε κλείσιμο καταστημάτων και μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 11 του Μάη και συγκέντρωση στις 9 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος

Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία στις 11 του Μάη, μαζί με το ΠΑΜΕ και με κλείσιμο των καταστημάτων, απευθύνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματία, βιοτέχνη, μικρέμπορε, Μη μένεις απαθής όταν σου παίρνουν τη δουλειά τα πολυκαταστήματα και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Μην ανέχεσαι να σε αποκαλούν φοροφυγά, εσύ μαζί με τους εργαζόμενους είσαι το υποζύγιο των φορολογικών βαρών. Μην αδιαφορείς για την καταλήστευση των Ταμείων, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας και το ξεπούλημα στα μονοπώλια της δημόσιας περιουσίας που έκτισες ΕΣΥ με τον ιδρώτα σου. Μην αφήνεις την απογοήτευσή σου να σε πάρει από κάτω!!! Εχεις γίνει θύμα της πολιτικής τους. Μη γίνεσαι και θύμα της προπαγάνδας τους!!! Ο πανικός που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με συμπαραστάτες κόμματα - δορυφόρους και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με τα παπαγαλάκια τους στα μέσα ενημέρωσης και τους "επαΐοντες ακαδημαϊκούς" στοχεύουν στο να χειραγωγήσουν συνειδήσεις, στο να "εκλογικεύσουμε τις απαιτήσεις μας".

Να σε αναγκάσουν να σκύψεις το κεφάλι και να μην αντιδράς γιατί τάχα "κινδυνεύει η Ελλάς". Αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλι(η)στές, οι βιομήχανοι και οι μεγαλοκατασκευαστές από το δικό σου οργανωμένο ξέσπασμα.

Η κρίση, τα χρέη και τα ελλείμματα δεν αφορούν το λαό. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δε χρωστάνε σε κανέναν τίποτα.

Αυτά που δημιούργησαν τα χρέη και ελλείμματα είναι:

Τα χρήματα με τα οποία μπούκωσαν ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους για εξοπλισμούς. Τα δισεκατομμύρια για συμμετοχές σε ευρωΝΑΤΟικές επιδρομές (Βαλκάνια, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη). Οι πολιτικές στήριξης από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, όπου με τη μορφή φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων για κεφάλαια και "επενδύσεις", πρόσφεραν απλόχερα στα μονοπώλια ζεστό κρατικό χρήμα, που άρπαξαν από το λαό. Η ληστεία των Ταμείων, οι φούσκες του χρηματιστηρίου και τα "δομημένα ομόλογα". Ο πακτωλός ενισχύσεων των τραπεζών. Λεφτά υπάρχουν! Ομως, βρίσκονται στα σεντούκια των ελβετικών τραπεζών, όπως τα 600 δισ. (δηλαδή δύο φορές σχεδόν το χρέος της χώρας) που βγήκανε απ' τις δικές σου πλάτες. Η αδιαφορία, η απάθεια και η ανοχή σου σημαίνει συνενοχή στο έγκλημα που διαπράττουν εις βάρος σου, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Στις 11 Μάη έχει προκηρυχτεί πανελλαδική απεργία ενάντια στην ολομέτωπη αντιλαϊκή λαίλαπα που υλοποιεί η κυβέρνηση με τη στήριξη των κομμάτων των μονοπωλίων.

Στις 11 Μάη σφυρηλατούμε την κοινωνική συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς τους υπηρέτες.

Τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία. Ολοι μαζί, με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ ενισχύουμε την αντίσταση υπερασπιζόμενοι κατακτήσεις χρόνων. Διεκδικούμε για εμάς και τις οικογένειές μας μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2013-01-26 00:00:00.0)
Ολοι στον αγώνα - όλοι στην Απεργία στις 18 Οκτώβρη(2012-10-11 00:00:00.0)
Ας μιλήσουμε για «πόλεμο»...(2012-01-04 00:00:00.0)
Πάρε θέση στον αγώνα!(2011-05-25 00:00:00.0)
Να στείλουμε το μήνυμα(2011-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ