Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο έγινε χτες στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Εκεί, καταγγέλθηκε πως τα δασαρχεία διαθέτουν ανεπαρκή κονδύλια για έργα πρόληψης. Επίσης, ότι τα χρήματα για έργα αποψιλώσεων δεν έχουν διατεθεί ακόμα στην Περιφέρεια Αττικής. Αναφέρθηκε δε πως θα δοθούν τον Ιούνη και μέχρι να προκηρυχτούν οι σχετικοί διαγωνισμοί, τα έργα αποψίλωσης θα γίνουν τον... Ιούλη.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θ. Μωραΐτης υποστήριξε ότι οι αποψιλώσεις δεν μπορούσαν να γίνουν λόγω των βροχοπτώσεων... Πρόσθεσε δε ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού 8μηνης απασχόλησης για έργα πρόληψης στα δάση και ότι πρέπει τα σχετικά κονδύλια να διοχετευθούν άμεσα στις περιφέρειες για τα έργα πρόληψης. Για τον τομέα της πολιτικής προστασίας ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος είπε πως θα δοθούν 600 εκατομμύρια ευρώ στην Τοπική Διοίκηση, όταν πρόπερσι ήταν 900 εκατομμύρια.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί ήταν η καταγγελία του δημάρχου Σάμου. Συγκεκριμένα, τα 75 οχήματα που διαθέτει ο δήμος στα εθελοντικά κλιμάκια πυροπροστασίας είναι ακινητοποιημένα, διότι, με βάση τη νομοθεσία, χρειάζεται ειδική άδεια για τους οδηγούς των δημόσιων οχημάτων. Η τελευταία για να χορηγηθεί, πρέπει να καταβληθούν 15.000 ευρώ από τον «καλλικρατικό» Δήμο Σάμου, προκειμένου να αλλάξουν οι προηγούμενες άδειες κυκλοφορίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Σάμου καλύπτει ήδη με 250.000 ευρώ τα έξοδα αυτού του στόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ