Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κάλεσαν σε απολογία οδηγό επειδή αρνήθηκε να γίνει και συνοδός ασθενή

Ενας οδηγός ασθενοφόρου δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και συνοδός του ασθενή που μεταφέρεται. Αλλιώς κινδυνεύει η ασφάλεια και των δύο...
Ενας οδηγός ασθενοφόρου δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και συνοδός του ασθενή που μεταφέρεται. Αλλιώς κινδυνεύει η ασφάλεια και των δύο...
Σε απολογία καλεί η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας εργαζόμενο, συμβασιούχο οδηγό του νοσοκομείου, επειδή απαίτησε να εργάζεται, με βάση τα καθήκοντα που προσλήφθηκε και όχι μ' αυτά που προσπάθησε να του επιβάλλει ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου!

Στις 29 Απρίλη του 2011, ο εν λόγω συμβασιούχος είχε ζητήσει από την προϊσταμένη του ΤΕΠ και τον διευθύνοντα του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου να βρεθεί συνοδός - βοηθός για τη μεταφορά ασθενούς από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου στο χωριό Αιγάνη Λάρισας, επισημαίνοντας ότι ήταν επικίνδυνο για τον ίδιο και τον ασθενή να κάνει μόνος του τη μεταφορά. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό, προκαλώντας τις εύλογες διαμαρτυρίες του και τότε επενέβη, τηλεφωνικώς, ο αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου, Λάζαρος Μακρής - γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή - επιχειρώντας, με διάφορες πιέσεις κι απειλές, να επιβάλει στον εργαζόμενο να μεταφέρει τον ασθενή που δεν είχε συνοδό. Τελικά, μετά από λίγη ώρα, ο ασθενής μεταφέρθηκε από συγγενή του με δικό του μεταφορικό μέσο.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος είναι «άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας» και «μη αρμόζουσα συμπεριφορά προς τους πολίτες, προϊσταμένους και λοιπούς υπαλλήλους»!

Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι οδηγοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, από τον πρώτο καιρό που προσλήφθηκαν, κατέθεσαν έγγραφο αίτημα προς τη Διοίκηση - στις 18 Γενάρη 2011 - στο οποίο, υπογράμμιζαν ότι, παρόλο που προσλήφθηκαν με την ειδικότητα οδηγού ΔΕ, απασχολούνται ως οδηγοί ασθενοφόρου και τραυματιοφορείς, όταν δεν έχουν την απαραίτητη ειδίκευση. Επομένως, δεν είναι κατοχυρωμένοι και προστατευμένοι, ούτε οι οδηγοί, ούτε οι ασθενείς, από τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η απασχόληση. Ζητούσαν, δε, την κάλυψη των θέσεων αυτών με ειδικευμένο προσωπικό.

Καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Την αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε βάρος των εργαζομένων καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Λάρισας του ΠΑΜΕ, θέτοντας τα ερωτήματα:

* Από ποιο καθηκοντολόγιο προκύπτει ότι ο εργαζόμενος με ειδικότητα οδηγός χωρίς συνοδηγό - συνοδό, ή βοηθό, πρέπει να μεταφέρει τον ασθενή και γιατί είναι άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας όταν είναι έξω και πέρα από τα καθήκοντα του οδηγού, όταν δεν γνωρίζει και είναι αναρμόδιος να παρέχει κάθε υπηρεσία στον ασθενή;

* Ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της κλήσης σε απολογία; Να συνετιστούν οι εργαζόμενοι να εκτελούν και καθήκοντα που είναι έξω από τις αρμοδιότητες, προκειμένου να μην χαλάει η εικόνα του Νοσοκομείου, βοηθώντας τον Υπουργό, κ. Λοβέρδο, να δηλώσει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις, ή να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι για να μην σηκώνουν κεφάλι σε κάθε εντολή της Διοίκησης που είναι ενάντιά τους;

«Ολα τα παραπάνω - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - γίνονται στην κατεύθυνση κάλυψης της κυβερνητικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που λέει «όχι» στις προσλήψεις προσωπικού με βάση τις ανάγκες, παραπέρα υποβάθμισης του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου, με στόχο το ξεπούλημα σε ιδιώτες, ολοκληρώνοντας το έργο που έχουν αναλάβει και σε επίπεδο ΕΕ, ώστε η Υγεία να γίνει εμπόρευμα και ο ασθενής πελάτης».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του ΠΓΝΛ για τρομοκράτηση των εργαζομένων και επιβολή καθηκόντων τα οποία δεν έχουν σχέση με την πρόσληψή τους και δε γνωρίζουν και την επιχείρηση μετατροπής τους σε πειθήνια όργανα της κυβερνητικής πολιτικής.

Καλούμε τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων να αντισταθούν σε κάθε ενέργεια τρομοκράτησης, προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, τρόικας και ΕΕ. Να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ, να παλέψουμε για σύστημα Υγείας δημόσιο δωρεάν για όλο το λαό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας, κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ