Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους»

Χτες, μερικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ ανέβηκαν στην καμινάδα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι σε μια ακόμα κίνηση εντυπωσιασμού, που στόχο έχει να συγκαλύψει τη στήριξη που προσφέρουν χρόνια τώρα η συνδικαλιστική πλειοψηφία στη ΓΕΝΟΠ στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Με αφορμή αυτήν την κίνηση, η Γραμματεία Ενέργειας του ΠΑΜΕ αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου «Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που είναι πρόεδροι, μέλη ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, της ΕΤΕ, του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ακόμα αναρωτιόνται ποια είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ποιον θέλουν να κοροϊδέψουν;». Η κυβέρνηση, προσθέτει, υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Ενέργειας γενικότερα, πολιτική που έχει εξυπηρετήσει και η ΝΔ. Για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής έχουν βάλει πλάτη τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ στη ΔΕΗ μέχρι σήμερα». Πιο κάτω επισημαίνει ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης «δεν αντιμετωπίζεται με εκκλήσεις και "παρακάλια"».

Η Γραμματεία αναδεικνύει την ανάγκη αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική και σημειώνει πως «αποτελέσματα θα έχει η πάλη όταν οι εργαζόμενοι γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας αλλά και τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι ενέργειες αυτές για να έχουν αποτελέσματα πρέπει να είναι ενταγμένες σε ένα τέτοιο κίνημα. Ολοι αυτοί που τη μία μέρα συμφωνούν με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και την άλλη κάνουν τέτοιες ενέργειες θέλουν να κρύψουν την ευθύνη τους, να θολώσουν τα νερά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ