Πέμπτη 10 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ανάγει σε «εθνικό θέμα» το χρέος

Με «επιτροπές» και άλλα τερτίπια προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό

«Επιτροπές ελέγχου» του δημοσίου χρέους είναι το νέο τρικ με το οποίο η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εγκλωβίσει το λαό στη βολική για την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία συζήτηση περί διαχείρισης του χρέους που δημιούργησαν με την πολιτική τους και τώρα προσπαθούν να το διαχειριστούν προς όφελός τους.

Χτες, οι Αλ. Τσίπρας, Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας επισκέφτηκαν τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ζητώντας του βάσει του άρθρου 44 του Κανονισμού της Βουλής τη σύσταση επιτροπής από το ελληνικό κοινοβούλιο «για το εθνικό θέμα του δημόσιου χρέους που θα ασκήσει αυστηρό έλεγχο της προέλευσης και της σύστασής του, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός πώς δημιουργήθηκε αυτό και ποιο μέρος του είναι παράνομο, άκυρο και επαχθές, ώστε η Ελλάδα να αρνηθεί την αποπληρωμή του».

Σημειώνεται ότι ήδη ο Π. Λαφαζάνης συμμετέχει στη νεοσυσταθείσα «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για αποκάλυψη του μη νόμιμου και επαχθούς χρέους», ενώ σύμφωνα με την επιστολή που επέδωσαν στον Φ. Πετσάλνικο «βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη διεθνής πρωτοβουλία, ώστε να δημιουργηθεί μία Διεθνής Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, επί του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Απ' τον πρόλογο ακόμα, γίνεται εμφανές ότι για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το χρέος είναι «εθνικό θέμα», αφορά δηλαδή η αποπληρωμή του εξίσου τους εργαζόμενους και την πλουτοκρατία, που απόλαυσε τα δάνεια μέχρι δεκάρας. Προκειμένου να χρυσώσει το χάπι για το λαό, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η σύσταση τέτοιων επιτροπών μπορεί να τον απαλλάξει από μέρος του χρέους και τελικά να αποπληρωθεί μόνο το «νόμιμο» τμήμα του.

Οπως ισχυρίζεται, είναι δυνατόν να υπάρξει ρύθμιση του χρέους «προς όφελος του λαού», με «αποσαφήνιση των όρων της δημιουργίας του, που ενδεχομένως σε σημαντική του έκταση είναι παράνομο και επαχθές». Κρύβει σκόπιμα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρέος δημιουργήθηκε από την καθόλα νόμιμη στον καπιταλισμό πολιτική εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων και πως η όποια διευθέτηση στην αποπληρωμή του θα γίνει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και μόνο.

Ακόμα και αν ένα τμήμα του παραγραφεί ή επιμηκυνθεί η αποπληρωμή του, ο λαός δεν πρόκειται να απολαύσει καλύτερα μεροκάματα και κοινωνικές παροχές, ούτε βέβαια πρόκειται να παρθούν πίσω τα προαποφασισμένα και μόνιμου χαρακτήρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία και οι σύμμαχοί τους στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από την «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου» στην «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους»(2015-04-11 00:00:00.0)
Συγκρότησε Επιτροπή νομιμοποίησης του χρέους στη λαϊκή συνείδηση...(2015-03-18 00:00:00.0)
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το χρέος(2012-05-12 00:00:00.0)
«Αλλαγές» εντός των τειχών...(2011-07-29 00:00:00.0)
Μόνο χρέος η λαϊκή αντεπίθεση(2011-06-19 00:00:00.0)
Ζητά δημοψήφισμα για τον «καλύτερο» σφάχτη(2010-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ