Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Απεργιακές κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα αυξήσεις 3% στις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα συνεχίζουν από το περασμένο 48ωρο αρκετές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Οι πρώτες απεργίες ξεκίνησαν από τα κρατίδια του Σάαρλαντ και της Εσης, ενώ σχεδιάζεται, ανά μέρα, συνέχιση της απεργίας και σε άλλα κρατίδια, καθώς η κυβερνητική πλευρά παραμένει ανένδοτη επικαλούμενη «άδεια ταμεία».

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.- Δύο νεκροί και δύο βαριά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός επίθεσης ενόπλου κατά αμερικανικού στρατιωτικού λεωφορείου στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης χτες το απόγευμα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, οι δύο νεκροί είναι Αμερικανοί στρατιώτες. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη, ενός άνδρα 21 ετών που φέρεται να κατάγεται από το Κοσσυφοπέδιο. Μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις, δεν είχαν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν χτες το γερμανικό τάνκερ «Ems River», δύο μήνες μετά την κατάληψή του στον Ινδικό Ωκεανό, στα ανοικτά του Ομάν.

XAΡΑΡΕ.-- Ο Ζιμπαμπουέζος Πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε προειδοποίησε χτες πως θα κατασχέσει ξένες επιχειρήσεις και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του, σε αντίποινα για τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις που ασκούν σε βάρος της Ζιμπάμπουε τα τελευταία χρόνια δυτικές χώρες. Η προειδοποίηση έγινε σε εκδήλωση για την έναρξη εκστρατείας συλλογής 2.000.000 υπογραφών με στόχο την κατάληψη και εθνικοποίηση ξένων επιχειρήσεων.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης προχώρησε χτες η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μετά την παραίτηση του υπουργού Αμυνας Καρλ Τέοντορ Γκούτενμπεργκ λόγω των αποκαλύψεων περί εκτεταμένης λογοκλοπής στη συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής. Τη θέση του Γκούτενμπεργκ έλαβε ο μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Χανς - Πέτερ Φρίντριχ, μέχρι τώρα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ