Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ρεσιτάλ υποκρισίας

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Απολογούμενες δήθεν εμφανίστηκαν οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, μετά την αποκάλυψη νέας δολοφονίας εννιά αμάχων στην επαρχία Κουνάρ, λίγες μέρες μετά τη σφαγή 60 αμάχων στην ίδια περιοχή, επίσης από κατοχικές δυνάμεις. Σε αντιαμερικανικές κορόνες προχώρησε για ακόμα μία φορά ο εγκάθετος Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, καλώντας τις κατοχικές δυνάμεις, από τις οποίες στηρίζεται και υποστηρίζει, να σταματήσουν να σκοτώνουν αμάχους εκφράζοντας την οδύνη του σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας.

Υποκριτικές δηλώσεις δήθεν μεταμέλειας και θλίψης για το «λάθος» έκανε χάριν εντυπώσεων και ο επικεφαλής των αμερικανο-ΝΑΤΟικών δυνάμεων Αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, εκφράζοντας την οδύνη του για το θάνατο των εννιά αγοριών.

Την ίδια στιγμή κάτοικοι της περιοχής διαδήλωσαν κατά της κατοχής με σύνθημα «Θάνατος στην Αμερική».

Στο Πακιστάν δυνάμεις της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν κατηγορούνται για τη δολοφονία του μοναδικού χριστιανού υπουργού της κυβέρνησης της χώρας, που πραγματοποιήθηκε χτες με επίθεση ενόπλων στο αυτοκίνητό του. Η δολοφονία του 42χρονου καθολικού Σαχμπάζ Μπατί αποδίδεται στο ότι δήλωνε πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων της χώρας, ενώ προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, όσο και της αξιωματούχου της ΕΕ, Κάθριν Αστον, που καταδίκασαν την ενέργεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ