Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενάντια στην ελληνική εμπλοκή στα στρατιωτικά σχέδια για τη Λιβύη

Κατατέθηκε χτες προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη και τα στρατιωτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Μαρίνος, Σπύρος Χαλβατζής και Λιάνα Κανέλλη. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Με πρόσχημα τον απεγκλωβισμό ξένων υπηκόων και την αποκατάσταση της "σταθερότητας" στη Λιβύη, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί επεξεργάζονται σχέδια επέμβασης και ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή της Β. Αφρικής.

Πρωταγωνιστικό ρόλο εκπληρώνουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που επενδύουν στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης και νέας αιματοχυσίας, κατά του λαού της Λιβύης αυτή τη φορά.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως δείχνουν δηλώσεις στελεχών της, αλλά και συγκεκριμένα μέτρα που παίρνονται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται ότι επιλέγει τον επικίνδυνο δρόμο της ενεργητικής συμμετοχής και της εμπλοκής με τους ιμπεριαλιστικούς αυτούς σχεδιασμούς.

Συγκεκριμένα, η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, με ευθύνη της κυβέρνησης, αναδεικνύεται σε κομβικής σημασίας εγκατάσταση αφού συγκεντρώνονται εκεί μεταγωγικά αεροσκάφη και πλοία, ενώ νότια της Κρήτης βρίσκονται ήδη μεταξύ άλλων πολεμικών σκαφών δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών στο διήμερο σεμινάριο του ΝΑΤΟ που διοργανώθηκε στην Αθήνα με θέμα "Πολιτικές αναταραχές, οικονομική αβεβαιότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο", σύμφωνα με τις οποίες συντάχθηκε ανεπιφύλακτα με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την επέμβαση στη Λιβύη».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη ή σε άλλη χώρα και αν αναγνωρίζει το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.
  • Ποια μέτρα θα πάρει ώστε οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οι ΝΑΤΟικές βάσεις της Ελλάδας, όπως η Σούδα και το Ακτιο, να κλείσουν και να μην παρέχουν καμία συνδρομή, να μην έχουν καμία συμμετοχή σε στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.
  • Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι τα δύο γερμανικά αεροπλάνα που κατευθύνθηκαν στην έρημο της Λιβύης, αναχώρησαν υπό άκρα μυστικότητα από τη βάση της Σούδας και μετέφεραν αλεξιπτωτιστές.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνος ο ρόλος της ΕΕ και της επιχείρησης «IRINI»(2020-12-05 00:00:00.0)
Καμία συμμετοχή - καμιά εμπλοκή(2011-03-19 00:00:00.0)
Φωτιά πολέμου στη Λιβύη Οχι στην εμπλοκή της Ελλάδας(2011-03-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-03-04 00:00:00.0)
Περί «λανθασμένης επιλογής»(2011-03-03 00:00:00.0)
Οχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση(2011-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ