Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στη διάθεση του κεφαλαίου το σύνολο της δημόσιας περιουσίας

Αποπροσανατολιστικός και κατασκευασμένος ο καυγάς, για τον τρόπο με τον οποίο θα βαθύνουν η εκποίηση γης και οι ιδιωτικοποιήσεις

Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού έχουν δώσει δείγματα γραφής σε ό,τι αφορά την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο. Οι ιδιωτικές παραλίες αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που υπηρετούν ενιαία
Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού έχουν δώσει δείγματα γραφής σε ό,τι αφορά την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο. Οι ιδιωτικές παραλίες αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που υπηρετούν ενιαία
Κυρίαρχο ήταν και χθες στη Βουλή το θέμα της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας, που σχεδιάζει η κυβέρνηση από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ, με στόχο την εκποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. Αφορμή για τη συζήτηση, έδωσε η προσπάθεια του υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις. Για προειλημμένες αποφάσεις έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο Σπ. Χαλβατζής είπε πως «ουσιαστικά έχουμε μία κοκορομαχία, μάχη με ξύλινα σπαθάκια, με άσφαιρα πυρά, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΝΔ και τους εκπροσώπους της τρόικας. Ολα αυτά για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, του ελληνικού λαού. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, γιατί η απόφαση για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας είναι ειλημμένη. Το πότε και πώς θα εφαρμοστεί είναι για εσάς το πρόβλημα».

Πρόσθεσε πως «η ουσία είναι η πώληση και υπάρχει το προηγούμενο κακό. Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ παλαιότερα, τα τσιμέντα, ο ΟΣΕ, τα πετρέλαια, τα λιμάνια, τα πάντα τα βγάζετε στο σφυρί. Τα πάντα οδηγούνται ή οδηγήθηκαν στην εκποίηση. Και αυτή είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Καμία κυβέρνηση, καμία κολοβή πλειοψηφία δεν έχει δικαίωμα να τα πουλήσει».

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωσταντίνου δήλωσε ότι η άντληση 50 δισ. ευρώ από τη δημόσια περιουσία «δεν είναι μνημονιακός στόχος», υποστηρίζοντας ότι στόχοι σαν αυτόν «δεν έχουν την ίδια δεσμευτικότητα που έχουν οι άλλοι στόχοι».

Ανέφερε, επίσης, ότι «σε μια χώρα στην οποία αφήνουμε ανεκμετάλλευτη την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου η συζήτηση θα έπρεπε να είναι πώς ακριβώς να το κάνουμε και όχι κατά πόσο ο φιλόδοξος αυτός στόχος μπορεί να πιαστεί», προσθέτοντας ότι «δεν είναι κάτι που θα κάνουμε για τους άλλους. Για εμάς το κάνουμε, γιατί το χρέος της χώρας πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται θα περάσει το 150% και οτιδήποτε μειώνει αυτό το χρέος βοηθάει την μέση ελληνική οικογένεια».

Γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις κάθε είδους ζήτησε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν πωλείται αρχαίος τόπος, δεν πωλείται η παραμεθόριος. Ολα τα άλλα πωλούνται, εάν πρόκειται να ξεχρεώσουμε, εάν πρόκειται να σωθεί η πατρίδα». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «θα βάλουμε όμως μία προτεραιότητα, δεν πωλείται η Ακρόπολις δεν πωλείται ο Λευκός Πύργος. Ολα τα άλλα γιατί δεν πωλούνται;». Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα προσέλθει στο διάλογο που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Οικονομίας.

Για παιγνίδια με τις λέξεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως «μας έχετε κάνει αγγλομαθείς» και «απευθύνεστε στον ελληνικό λαό με τις λέξεις "αξιοποίηση" και "εκποίηση"». Στο ίδιο πνεύμα, είπε ότι «δεν έχετε αυτήν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσετε σε αυτή την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νομιμοποιούν μαζί τις ιδιωτικοποιήσεις(2013-04-20 00:00:00.0)
Νομιμοποιούν μαζί τις ιδιωτικοποιήσεις(2013-04-20 00:00:00.0)
«Οχι» στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του ΝΑΤ(2012-10-24 00:00:00.0)
Λάφυρο για μπίζνες όλη η δημόσια ακίνητη περιουσία(2012-10-20 00:00:00.0)
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...(2011-02-23 00:00:00.0)
«Σκάνδαλο η πολιτική τους»(2006-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ