Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με την ΠΑΣΥ στα Χανιά

Ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχιση του αγώνα έστειλε το προχτεσινό αγροτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ στα Χανιά. Δεν ήταν μόνο το μέγεθος και ο δυναμισμός της κινητοποίησης. Το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ συσπείρωσε δυνάμεις, που μέχρι τώρα δεν κινητοποιούνταν και δε μετείχαν στις γραμμές της. Και οι προσπάθειες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να υπονομευτεί η μαζική συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων στην κινητοποίηση και στην κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ, δεν καρποφόρησαν.

Στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ Χανίων ανταποκρίθηκαν η ομάδα παραγωγών εσπεριδοειδών, το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκής Αγοράς Χανίων, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Χανίων και ο νεοσυσταθείς Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Πλατανιά. Με την αγωνιστική τους παρουσία έδωσαν δύναμη στην κινητοποίηση. Εδωσαν ελπίδα για τη συνέχεια και την επιτυχία του αγώνα. Η ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική πλήττει όλους τους μικρομεσαίους αγρότες. Και η αγωνιστική δάδα που κρατάει η ΠΑΣΥ μπορεί και πρέπει να περάσει σε όλο και περισσότερους αγροτοκτηνοτρόφους.

Στα Χανιά όπως και σε όλη την Ελλάδα οι πορτοκαλοπαραγωγοί στενάζουν. Η παραγωγή σαπίζει στα χωράφια και έφτασαν οι έμποροι να ζητάνε να πάρουν τα πορτοκάλια με 5 λεπτά το κιλό! Οι ελαιοπαραγωγοί επίσης στενάζουν. Το ίδιο και οι κτηνοτρόφοι. Αλλά και όσοι παράγουν κηπευτικά βρίσκονται αντιμέτωποι με όλο και μεγαλύτερα προβλήματα. Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα και στην ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής!


Κ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ