Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Τους άνοιξε την όρεξη το φορολογικό νομοσχέδιο

Tην ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει προκλητικά προνόμια στα ντόπια και ξένα μονοπώλια με κραυγαλέες μειώσεις στη φορολόγησή τους, με μειώσεις του φόρου των επιχειρηματικών κερδών και των μερισμάτων, με εξαίρεση από τον ειδικό φόρο των ακινήτων για τα ακίνητα των εφοπλιστών που εμφανίζονται σε οφσόρ εταιρείες, ενώ για τα λαϊκά στρώματα εργαζόμενους εντείνεται η φοροαφαίμαξη οι εμποροβιομήχανοι... κρίνουν ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση της λανθασμένης φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία υπηρετεί εισπρακτικούς και όχι αναπτυξιακούς στόχους». Αυτό δήλωσε χτες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) δίνοντας στη δημοσιότητα τις παρατηρήσεις του ΕΒΕΑ γύρω από τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Οι εμποροβιομήχανοι αξιώνουν θρασύτατα ακόμα μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των μερισμάτων, κρίνοντας ότι «οι προβλέψεις του νομοσχεδίου σε καμία περίπτωση δεν ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας». Μεταξύ άλλων αξιώνουν:

  • παραπέρα και «ουσιαστική» μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις.
  • Κατάργηση του ΚΒΣ.
  • Απαλλαγή του συνόλου της αξίας των κτισμάτων ή των ακινήτων που ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Μείωση και απλούστευση της φορολογίας των ακινήτων.
  • Κατάργηση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου.
  • Εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας περί υποχρέωσης του Δημοσίου να εξοφλεί τις επιχειρήσεις μέσα σε 30 μέρες (εκτός από τους φορείς Υγείας που δίνεται περιθώριο 60 ημερών).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ