Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ
«Επίκεντρο οι ακαδημίες»

Στις μικρές ηλικίες - τονίζει ο Φερνάντο Σάντος - πρέπει να στραφεί το ελληνικό ποδόσφαιρο

Sportidea

Στις μικρές ηλικίες - τονίζει ο Φερνάντο Σάντος - πρέπει να στραφεί το ελληνικό ποδόσφαιρο
«Στην Ελλάδα δε λειτουργούν σε σωστές βάσεις οι ακαδημίες. Να ρίξουμε κονδύλια στις ακαδημίες και να προοδεύσουμε». Αυτό - μεταξύ άλλων - ανέφερε ο Φ. Σάντος σε συνέντευξή του στο ρ/σ «NovaΣΠΟΡ FM».

Με χαρά διαπιστώνει ότι «πλέον, υπάρχει μια αγαστή συνεργασία με τους προπονητές των μικρότερων Εθνικών», γεγονός που βοηθάει ένα δύσκολο στόχο: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα και ξεκινάμε από το μηδέν, είναι να κάνουμε ένα αρχείο στο οποίο θα υπάρχουν παίκτες από όλες τις Εθνικές. Στο μέλλον όποιος θα έρθει, θα έχει μια βάση δεδομένων πολύ ισχυρή και θα τον βοηθήσει σε ό,τι θέλει για παίκτες από τα 14 και πάνω».

Για την δουλειά που γίνεται στην Εθνική, θεωρεί «ένα επιπλέον πρόβλημα ότι οι ποδοσφαιριστές μας δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στους συλλόγους τους». Εκτιμάει ότι «πάμε καλά» αλλά αναγνωρίζει πως θέλει χρόνο για να εμπεδώσουν οι παίκτες την αλλαγή φιλοσοφίας «και για το λόγο αυτό οι ρυθμοί μας πρέπει να είναι πιο βραδείς». Ζητούμενο «να κρατήσουμε τη σκληρή άμυνα και τις καλές αντεπιθέσεις» και να «να αλλάξουμε λίγο τη νοοτροπία. Να βελτιώσουμε την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και τη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα». Οσο για τα προκριματικά του EURO: «Στόχος μας θα πρέπει πάντα να είναι η πρώτη θέση. Μπορούμε να το κάνουμε».

Επανέλαβε πως «η πόρτα της Εθνικής δεν είναι κλειστή για κανέναν», επισημαίνοντας πως «ο μοναδικός όρος που θέτω σε κάθε παίκτη, είναι να εμπιστεύεται τον προπονητή σε όλα τα ζητήματα. Να με εμπιστεύεται όχι μόνο τεχνικά, αλλά και σε θέματα ηθικής και κρίσεως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ