Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ»
Προωθεί εκ περιτροπής εργασία

Τριήμερη και διήμερη εκ περιτροπής εργασία, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών που υπολογίζεται μεγαλύτερη από 50%, προσπαθεί να επιβάλει η «Μακεδονική Εκτυπωτική», το συγκρότημα που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «ΣΠΟΡ του Βορρά». Η εργοδοσία με εξώδικο που έστειλε προς την Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) ζητά τη διαπραγμάτευση για την επιβολή του μέτρου από την 1η του Φλεβάρη και για 6 μήνες, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος 3846 του 2010.

Η εργοδοσία, θέλει να εφαρμόσει το μέτρο σε όλους τους εργαζόμενους του συγκροτήματος (δημοσιογράφους, τυπογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς) και να εξαιρέσει τους διευθυντές σύνταξης, το εμπορικό τμήμα και το τμήμα πωλήσεων.

Μέσα από την πρώτη ενημερωτική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, οι εργαζόμενοι, που για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους με δύο μήνες καθυστέρηση, δήλωσαν την απόφασή τους να αντισταθούν στα σχέδια της εργοδοσίας για πλήρη ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων και δραματική μείωση των μισθών τους.

Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.

Στο μεταξύ σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης για μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων κατά μέσο όρο 15% που προσπαθεί να επιβάλει η «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος» των Ψυχάρη, Μπόμπολα, Μπακατσέλου, που εκδίδει την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» και λειτουργεί το τυπογραφείο «Φίλιππος» στο Κιλκίς.

Απέναντι στη συντονισμένη επέλαση των εργοδοτών, με απολύσεις, περικοπές μισθών, επιβολή ελαστικών μορφών εργασίας, κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και αντικατάστασή τους από ειδικές επιχειρησιακές και ατομικές, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη, καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν αποφασιστικά, ενιαία, ταξικά. Να παλέψουν με τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις μέσα στο κίνημα, με το ΠΑΜΕ, αξιοποιώντας όλες τις μορφές συλλογικής δράσης, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών μας, για ουσιαστική προστασία των ανέργων. Να συμβάλουν στον συντονισμό της δράσης όλων των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ, ανεξάρτητα από ειδικότητα, αλλά και στην κοινή δράση με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα. Να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, 10 Φλεβάρη στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στην απεργία στις 23 Φλεβάρη, μαζί με το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ