Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ»
Παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Παρατείνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο λεγόμενο «κοινωνικό τιμολόγιο», έως τις 31 του Γενάρη 2011, από 15 του Δεκέμβρη του 2010.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η παράταση δίνεται επειδή αυξήθηκε ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων στις 10.000 την ημέρα. Μέχρι πρότινος, είχαν ενδιαφερθεί μόλις λίγες χιλιάδες καταναλωτές, αφού η γραφειοκρατία και το κόστος της διαδικασίας ακύρωνε το μικρό όφελος, που αν υπολογιστεί και στο σύνολο του λογαριασμού, μαζί με τις χρεώσεις προς τρίτους, είναι ελάχιστο. Η κυβέρνηση, όμως, στοχεύει στην ένταξη 1,2 εκατ. συνδέσεων, προκειμένου να προβάλει την αποδοχή στο μέτρο της.

Το γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση αντικατέστησε τις ισχύουσες χαμηλότερες χρεώσεις για καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες με ένα σύστημα που εξαιρεί εκατομμύρια νοικοκυριά από αυτό το καθεστώς, ακόμη και ευρεία τμήματα των «ευπαθών» ομάδων που υποτίθεται ότι επιδιώκει να ευεργετήσει, καθώς τα κριτήρια είναι αρκετά αυστηρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ