Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΚ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Να λειτουργήσει πλήρως και άμεσα η Σχολή

Με σοβαρά προβλήματα και τις ίδιες αν όχι περισσότερες ελλείψεις σε κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή κ.λπ., σε σχέση με πέρσι, ξεκινάει το επόμενο διάστημα τη λειτουργία του το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμΕΑ (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Αθηνών στο Γαλάτσι. Οπως επισημαίνει η μαθητική κοινότητα της Σχολής, σε υπόμνημά της προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), «μετά από δυναμικούς και μαζικούς αγώνες που δώσαμε μαζί με τους γονείς, τους εργαζόμενους της σχολής και τη στήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης που ήθελε τη σχολή κλειστή, κατακτήσαμε να λειτουργήσει και φέτος».

Ωστόσο, η Σχολή αναμένεται να λειτουργήσει με τον καινούριο χρόνο, με σοβαρά προβλήματα. Επίσης, και φέτος, οι αιτήσεις για πρωτοετείς σπουδαστές γίνονται μέσα σε ελάχιστο χρονικό περιθώριο με πάρα πολλά δικαιολογητικά, που είναι δύσκολο να τα συγκεντρώσουν οι ενδιαφερόμενοι. Η προκήρυξη έγινε - χωρίς να προσδιορίζεται ο αριθμός των πρωτοετών - τη μέρα της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη, οι αιτήσεις ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και έληξαν χτες. Τελικά, δόθηκε σιωπηρή παράταση για μια μέρα.

Η μαθητική κοινότητα του ΚΕΚ ΑμΕΑ ζητεί από το ΔΣ του ΟΑΕΔ να δοθεί παράταση προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Δηλώνει ακόμα την κατηγορηματική της αντίθεση «στο κλείσιμο των τμημάτων για τους τυφλούς συναδέλφους που λειτουργούσαν από πέρσι στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και στο Φάρο στην Καλλιθέα (2 τμήματα υπολογιστών και ένα τμήμα αγγειοπλαστικής). Και απαιτεί άμεσα, μετά τις γιορτές, να λειτουργήσουν κανονικά ως δεύτερο έτος για τους περσινούς καταρτιζόμενους και να γίνουν άμεσα δεκτές οι αιτήσεις για το πρώτο έτος των συγκεκριμένων τμημάτων. Επίσης, να δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της σχολής και να δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για να γίνεται κανονικά η καταβολή των μισθών τους.

«Ο αγώνας για την αναβάθμιση της σχολής, τη δημόσια και δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση για όλα τα ΑμΕΑ και τους χρόνιους πάσχοντες και τη δουλειά για όλους, είναι περισσότερο επίκαιρος και αναγκαίος από ποτέ», επισημαίνει το προεδρείο της μαθητικής κοινότητας και ζητάει, για όλα τα παραπάνω, άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ