Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Καθυστερήσεις δεδουλευμένων

Καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους από το Σεπτέμβρη και προθέσεις για μείωση των μελών Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) δημιουργούν αναστάτωση σε εργαζόμενους και φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Διδασκόντων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, μετά από επικοινωνία του με τη διοίκησή του, προέκυψε ότι δε θα καταβληθεί ο μισθός των μελών ΣΕΠ στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκέμβρη, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. Αιτία ήταν μια αιφνιδιαστική παρέμβαση από το υπουργείο Παιδείας για απόλυση του 30% των 1.700 συμβασιούχων μελών ΣΕΠ, αν και ήδη είχαν υπογράψει συμβάσεις και είχαν ξεκινήσει το εκπαιδευτικό έργο τους, σύμφωνα με το Σύλλογο. Οπως εξηγεί, τελικά το μέτρο δεν προχώρησε, μετά από παρεμβάσεις, όμως τώρα τα μέλη ΣΕΠ περιμένουν να εγκριθεί εκ νέου η μισθοδοσία τους.

Ωστόσο, η πολιτική των περικοπών, το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτα τα μέλη ΣΕΠ αλλά και η δηλωμένη πρόθεση για περικοπές στο προσωπικό, δημιουργεί έντονη ανησυχία για το μέλλον των συμβασιούχων και τη λειτουργία του ΕΑΠ με επιπτώσεις στους φοιτητές, οι οποίοι να σημειωθεί ότι επιβαρύνονται με 700 ευρώ δίδακτρα για να παρακολουθήσουν κάθε θεματική ενότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ