Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Υπέρ της κλιμάκωσης του πολέμου ο Γκέιτς

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Επιμένει στην προπαγάνδα περί «ενθαρρυντικών ενδείξεων» για τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Αφγανιστάν, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, υποστηρίζοντας ότι η επίσκεψή του τις προηγούμενες μέρες «αύξησε τις προσδοκίες του». Ο Αμερικανός αξιωματούχος επιμένει να προωθεί την πολιτική κλιμάκωσης του πολέμου, ισχυριζόμενος ότι η «ασφάλεια βελτιώνεται», παρότι «προειδοποιεί» ότι η κατάσταση από τα αποτελέσματα των συγκρούσεων θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Αντίθετα, πιο απαισιόδοξος εμφανίζεται ο επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων, Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ταχθεί υπέρ της καθυστέρησης του σχεδίου περί έναρξης της «αποχώρησης» των κατοχικών στρατευμάτων, το 2011.

Παράλληλα, όλο και περισσότεροι Αφγανοί εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους προς τις κατοχικές δυνάμεις, που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους αμάχων και προσχωρούν στους Ταλιμπάν.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι καταγγελίες στο Πακιστάν για τη δράση του κυβερνητικού στρατού στις περιοχές των φυλών εναντίον των Ταλιμπάν, που εντείνει το πολεμικό κλίμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα προστασίας των αμάχων, οι οποίοι παρουσιάζονται ως μαχητές για να δικαιολογηθούν οι απώλειες, σύμφωνα και με την τακτική των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στο γειτονικό Αφγανιστάν.

  • Στην υπηρεσία της προπαγάνδας υπέρ του πολέμου στο Αφγανιστάν επιχειρεί να λειτουργήσει και η Εκθεση των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά στα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα, που αντιμετωπίζονται ως σκλάβοι. Η έκθεση βασίζεται στην υπαρκτή κακοποίηση των γυναικών, στους γάμους ανηλίκων, ή στην «παραχώρηση» κοριτσιών για τη λήξη διαφωνιών, επιχειρώντας να παρουσιάσει την ιμπεριαλιστική κατοχή ως λύση στα κακώς κείμενα του ισλαμικού νόμου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ