Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»
Αύριο απεργούν ενάντια στις απολύσεις

Κάθε μέρα, κλιμάκια συνδικαλιστών από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζί με εργαζόμενους στα «Πράκτικερ» πραγματοποιούν εξορμήσεις στα καταστήματα της πολυεθνικής και στις δύο βάρδιες

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στα «Πράκτικερ»
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στα «Πράκτικερ»
Με την εργοδοτική ασυδοσία αναμετρούνται αύριο, Σάββατο, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της πολυεθνικής «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στην Αθήνα, οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία με απόφαση του ταξικού τους κλαδικού σωματείου, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η αυριανή απεργία αποτελεί κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων που έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στο κατάστημα του Ταύρου από όπου έγιναν και οι δύο τελευταίες απολύσεις, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των απολυμένων στους 85, μέσα στο 2010.

Καθημερινά, κλιμάκια συνδικαλιστών από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, πλαισιωμένα από εργαζόμενους στα «Πράκτικερ» πραγματοποιούν εξορμήσεις στα καταστήματα της πολυεθνικής και στις δυο βάρδιες ενημερώνουν και συζητούν με τους εργαζόμενους για την ανάγκη να βάλουν οι ίδιοι φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, συμμετέχοντας αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία.

Από την άλλη, η εργοδοσία ιδιαίτερα θορυβημένη από την συσπείρωση των εργαζομένων στο ταξικό τους συνδικάτο επιχειρεί με διάφορους τρόπους να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, να τους διασπάσει, να μη συμμετέχουν στην απεργία, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνον η οργανωμένη συλλογική αντίδρασή τους μπορεί να βάλει σοβαρά εμπόδια στα αντεργατικά της σχέδια. Ενδεικτική, σε αυτή την κατεύθυνση, είναι η τελευταία απόλυση του Η. Νικολόπουλου ο οποίος ήταν προϊστάμενος στα «Πράκτικερ» και υπερασπιζόταν τα συμφέροντα και το δίκιο των εργαζομένων. Αυτό δεν άρεσε στην εργοδοσία και γι' αυτό επιχείρησε στις αρχές του Οκτώβρη επί της ουσίας να τον εξαγοράσει με αντάλλαγμα να απολυθεί άλλος εργαζόμενος και να πάρει ο ίδιος τη θέση του!

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ίδια η εταιρεία και επικαλούμενη ξαφνικά τη «μειωμένη του απόδοση» του προτάθηκε άλλη θέση (άλλου εργάτη που θα απολυόταν) με λιγότερες απαιτήσεις για την οποία του προσφέρθηκε, όπως αναφέρεται, «... το ποσό των 45.000 ευρώ για να αντεπεξέλθει στη μείωση του μισθού που θα ακολουθούσε τα μειωμένα νέα καθήκοντά του». Ο εργαζόμενος δεν το αποδέχτηκε για να αποκαλυφθεί στην πορεία ο πραγματικός λόγος της εργοδοτικής «προσφοράς» και δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η ίδια η «Πράκτικερ» στην ανακοίνωσή της αναφέρει ως αιτία για την απόλυσή του τη συμμετοχή του στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που έγινε στο κατάστημα του Ταύρου το Σάββατο 13 Νοέμβρη ενάντια στην απόλυση άλλης εργαζόμενης. Τέτοιες εξελίξεις θέλει να αποφύγει πάση θυσία η εργοδοσία, γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει μαζικά, αποφασιστικά να δώσουν το Σάββατο τη μάχη της απεργίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με απεργία έδωσαν απάντηση στις απολύσεις και διεκδικούν επιχειρησιακή ΣΣΕ(2022-06-28 00:00:00.0)
Επιτυχημένη η απεργιακή μάχη του Σαββάτου(2010-11-30 00:00:00.0)
Απεργιακή αναμέτρηση το Σάββατο(2010-11-25 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση των εργατών στις απολύσεις(2010-11-13 00:00:00.0)
Σκληρή αντιπαράθεση με την εργοδοσία(2009-12-24 00:00:00.0)
Σήμερα η συντονισμένη στάση εργασίας(2008-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ