Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «L' ARTIGIANO»
Σήμερα η συντονισμένη στάση εργασίας

Στάση εργασίας σε Νίκαια, Πειραιά, Αιγάλεω και Περιστέρι. Δυναμική κινητοποίηση από τις ταξικές δυνάμεις και στο «Πράκτικερ» της Πάτρας

Από προηγούμενη κινητοποίηση στο κατάστημα της Νίκαιας
Από προηγούμενη κινητοποίηση στο κατάστημα της Νίκαιας
Με μια συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της αλυσίδας διανομής έτοιμου φαγητού L' ARTIGIANO («Λαρτιτζιάνο»), στη Νίκαια, στον Πειραιά, στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω, δίνουν σήμερα απάντηση στην τρομοκρατική επιχείρηση της εργοδοσίας που απέλυσε 5 εργαζόμενους επειδή συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία στις 12 Δεκέμβρη και για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της Νίκαιας και του Πειραιά, με απόφαση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Πειραιά, πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 6 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Αντίστοιχα, με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Αθήνας, οι συνάδελφοί τους σε Αιγάλεω και Περιστέρι συμμετέχουν στην κινητοποίηση με δυο τετράωρες στάσεις (6 μ.μ. έως 10 μ.μ. και 10 μ.μ. έως 2 π.μ.), απαιτώντας την άμεση ανάκληση των πέντε απολύσεων στη Νίκαια και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας.

Η κινητοποίηση στα καταστήματα της Αθήνας και του Πειραιά αποφασίστηκε και για να ακυρωθεί στην πράξη η προσπάθεια της εργοδοσίας να παρακάμψει το κατάστημα της Νίκαιας, οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις και να μεταφέρει τη διανομή στα άλλα καταστήματα της αλυσίδας. Τα δυο ταξικά συνδικάτα καλούν όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της L' ARTIGIANO.

Μπλόκαραν το «Πράκτικερ»

Την άμεση επαναπρόσληψη του εμποροϋπάλληλου στο «Πράκτικερ» στην Πάτρα, Νίκου Σιδέρη, που δούλευε εκεί για περισσότερο από 13 χρόνια και απολύθηκε προχτές, απαιτεί η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ. Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Να ανακληθεί τώρα η απόλυση», μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του καταστήματος κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας 6 - 9 το βράδυ. Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, διαμήνυσε στην εργοδοσία πως μέχρι να επαναπροσληφθεί ο εργαζόμενος το κατάστημα ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μπλοκάρεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ