Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Υπέρμαχος της αντιλαϊκής επίθεσης

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με αφορμή την «Ετήσια έκθεση της ΕΚΤ για το 2009», ανέφερε τα εξής:

«Η Εκθεση με αφορμή τον ετήσιο απολογισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναδεικνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον πιο συνεπή υπέρμαχο και υποστηρικτή της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους σε ολόκληρη την ΕΕ.

Στην ουσία επαναλαμβάνει τις αντιλαϊκές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ του Οκτώβρη για τη δημιουργία μηχανισμού ελεγχόμενης πτώχευσης, αυστηρότερους όρους στο Σύμφωνο Σταθερότητας και απαρέγκλιτη εφαρμογή του, κυρώσεις στα κράτη μέλη που δεν συμμορφώνονται με τους όρους αυτούς. Επικροτεί τη διάθεση πακτωλού χρημάτων σε επίπεδο ΕΕ και κρατών μελών στο χρηματιστικό και σε άλλα τμήματα του κεφαλαίου για τη στήριξη της συνέχισης της κερδοφορίας του στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης. Στηρίζει όλα τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που εφαρμόζονται από τις αστικές κυβερνήσεις σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Για την "έξοδο" της ΕΕ από την καπιταλιστική οικονομική κρίση οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου προτείνουν την ταχύτερη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε όλα τα κράτη μέλη, ώστε να διατηρηθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος των εργαζομένων που καλούνται να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης.

Η Ιρλανδία αποτελεί το πιο πρόσφατο και βέβαια όχι το τελευταίο παράδειγμα για τις τραγικές συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους ο δρόμος ανάπτυξης της κυριαρχίας των μονοπωλίων και της κερδοφορίας τους.

Η πείρα των εργαζομένων επιβεβαιώνει ότι η μοναδική λύση προς το συμφέρον τους είναι η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ, με Λαϊκή εξουσία και οικονομία. Μονόδρομος για τους λαούς είναι η διάλυση της διακρατικής αυτής συμμαχίας του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ