Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΑΤ
«Ζητήσαμε βιβλία, μας στείλανε την αστυνομία»

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μαθητών του ΚΕΑΤ, μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μαθητών του ΚΕΑΤ, μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς
«Ζητήσαμε βιβλία, μας στείλανε την αστυνομία. Ζητήσαμε καθηγητές, απέλυσαν κάποιους, από τους λίγους που είχαμε, και μας είπαν αλήτες και υποκινούμενους. Ζητήσαμε χώρους εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, μας εξαφάνισαν τα λίγα βιβλία που είχαμε, ακόμα και τα προσωπικά μας είδη. Ζητήσαμε γυμνάσια - λύκεια για τυφλούς, που στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα και μας είπαν καθυστερημένους και ιδρυματοποιημένους. Μας μιλάνε για ένταξη στην κοινωνία αλλά στις εκδηλώσεις που οργανώνουμε στο χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), δεν αφήνουν ούτε συμμαθητές ούτε τους φίλους μας να μπουν. Αντιδράσαμε για όλα αυτά, διεκδικήσαμε, μαζί με τους γονείς μας και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων - ΣΕΑΑΝ, τα δικαιώματά μας και με έγγραφο του ΚΕΑΤ, προς την Eισαγγελία, μας καλούν στα Aστυνομικά Tμήματα, εμάς και τους γονείς μας, με την κατηγορία άκουσον άκουσον ότι παρακωλύουμε την καλή λειτουργία του Κέντρου!».

Την απάντηση αυτή δίνουν οι μαθητές του ΚΕΑΤ με ανακοίνωσή τους στην επιχείρηση τρομοκράτησής τους προκειμένου να πάψουν να αντιδρούν στην υποβάθμιση και διάλυση της σχολής, αλλά και για το δικαίωμά τους σε υψηλού επιπέδου δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις κινητοποιήσεις των μαθητών του ΚΕΑΤ ενάντια στις απολύσεις των καθηγητών και εργαζομένων του ΚΕΑΤ, αλλά και για βιβλία και αίθουσες διδασκαλίες, ξεκίνησαν οι κλήσεις μαθητών και γονιών και κηδεμόνων στα αστυνομικά τμήματα και οι συστάσεις να μην εμποδίζουν τη λειτουργία του Κέντρου, που κατά τα άλλα οδηγείται απ' την κυβέρνηση και τη διορισμένη διοίκησή του στη συρρίκνωση και τη διάλυση.

«Ντροπή και αίσχος! Είναι επικίνδυνοι. Αυτοί που για μερικές χιλιάδες ευρώ, έκλεισαν το μοναδικό δημόσιο τυπογραφείο για τυφλούς στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα είναι δεσμευμένο, σε ιδιωτικό χώρο που νοίκιαζε το δημόσιο ΚΕΑΤ, επειδή το κράτος δεν πληρώνει τίποτα για τη λειτουργία του», επισημαίνουν οι μαθητές και συνεχίζουν: «Ακούμε για κρίση. Εμείς κρίση έχουμε όλα τα χρόνια. Ακούμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τη λειτουργία του ΚΕΑΤ, τη σχολή της Θεσσαλονίκης την έχουν διαλύσει αλλά, διαβάζοντας τα πρακτικά της Βουλής, είδαμε να χαρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες!», τονίζουν.

Ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους «μαζί με τους γονείς μας, τους εργαζόμενους του Κέντρου, τη ΣΕΑΑΝ, τις αγωνιστικές λαϊκές οργανώσεις που βρέθηκαν στο πλευρό μας και ξέρουμε ότι θα σταθούν δίπλα μας και στους επόμενους αγώνες».

Οι μαθητές με αποχή, μαζί με τους γονείς τους, θα συμμετέχουν στην παναναπηρική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΣΕΑΑΝ για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Μέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, στις 9:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ