Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εύσημα από τον ΟΟΣΑ για το ξεκλήρισμα του λαού

Διμερείς συναντήσεις, όπου διαφήμισε το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης, είχε στο Παρίσι ο Γ. Παπανδρέου

Διμερείς συναντήσεις, στις οποίες διαφήμισε το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης, είχε ο Γ. Παπανδρέου, στο περιθώριο του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Παρίσι.

Στη συνάντηση με τον γγ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, απέσπασε τα εύσημα του ιμπεριαλιστικού Οργανισμού για την «καλή δουλειά» που γίνεται στην Ελλάδα. Στη συζήτηση κυριάρχησαν θέματα όπως η «πράσινη ανάπτυξη», η καινοτομία, η ανεργία στη νεολαία και η Παιδεία, τομείς στους οποίους το κεφάλαιο αναζητά επιπλέον χώρο για να δραστηριοποιηθεί και να τονώσει την κερδοφορία του.

Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε ακόμα με τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν στις σχέσεις του Ιράκ με τα γειτονικά κράτη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Με δεδομένη την επιθυμία της κυβέρνησης να διεκδικήσει αναβαθμισμένο ρόλο στην εμπέδωση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τα όμορα κράτη, η συνάντηση περιστράφηκε στα ζητήματα της ασφάλειας. Ο Ιρακινός πρόεδρος διαβεβαίωσε για τη σταθερότητα της χώρας «ιδιαίτερα στο νότιο μέρος» και προσκάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να επισκεφθεί το Ιράκ, με συνοδεία Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε ακόμα με τον Κινέζο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Λιου Τζιέγι, τον νεοεκλεγέντα αρχηγό της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιγκτάρογλου, του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP) και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Μογγόλων, Κουρελούσκ Ουκνά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ