Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Νέα συγχαρητήρια μηνύματα απ' όλο τον κόσμο

Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σημειώνουν τη σημασία του εκλογικού αποτελέσματος

Το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ, βρήκε συνέχεια στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Κόμμα, προχτές, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα
Το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ, βρήκε συνέχεια στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Κόμμα, προχτές, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα
Συνεχίζουν να φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, για το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, που σημείωσε το ΚΚΕ στις πρόσφατες τοπικές εκλογές.

Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Η Γραμματεία της ΚΕ του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος σημειώνει: «Αγαπητοί σύντροφοι, παρατηρώντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στη χώρα σας, μεταβιβάζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια εκ μέρους του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, για τη σημαντική νίκη του Κόμματός σας και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το αποτέλεσμα που έλαβε το ΚΚΕ συνδέεται με τους θαρραλέους αγώνες που, με την καθοριστική παρέμβαση του Κόμματός σας, οι Ελληνες εργαζόμενοι και ο λαός διεξάγουν ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων, που τη στηρίζουν και ενάντια στους ταξικούς εκβιασμούς των ιμπεριαλιστικών θεσμών όπως είναι το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο που εμπνέει και παρακινεί όλους αυτούς που, όπως και το Πορτογαλικό ΚΚ, συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην βίαιη επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Στην Πορτογαλία, ο αγώνας αυτήν την εποχή σηματοδοτείται από δύο γεγονότα: Τις δράσεις και εκδηλώσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ στις 19 και 20 Νοέμβρη και τη γενική απεργία των Πορτογάλων εργαζομένων στις 24 Νοέμβρη».

Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν

Σε μήνυμά του, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Πακιστάν Μάουλα Μπουξ Κασκχέλι αναφέρει: «Πρόκειται πραγματικά για ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα για την εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά για εμάς στο Πακιστάν, όπου η εργατική τάξη εξοντώνεται και συμπιέζεται ανάμεσα στις συμπληγάδες της θεοκρατίας, του καπιταλισμού και της δουλοπρέπειας.

Πιστεύουμε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει αυτήν την πορεία προόδου και κερδών για τις εργαζόμενες μάζες και συμβάλλει στην, επί δεκαετίες, ορφανή πάλη για την παγκόσμια εργατική τάξη, στην τελική νίκη του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού. Αυτή η νίκη σας είναι ένα παράδειγμα για όλα τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα του κόσμου, τα οποία ακολουθώντας ασυμβίβαστα τις αρχές του Μαρξισμού Λενινισμού για την ταξική πάλη υπό τις δεδομένες συνθήκες των πολλαπλών δυσκολιών, αναμφίβολα μπορούν να έχουν νίκες και μακρόχρονες ταξικές κατακτήσεις».

Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας

Εκ μέρους της ΚΕ του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Ολλανδίας ο υπεύθυνος Βιλ Βαν ντερ Κλιφτ τονίζει: «Η ενεργή και στέρεη πολιτική δράση θα είναι ακόμα πιο πετυχημένη και μας δίνει την απαραίτητη έμπνευση και για το δικό μας αγώνα».

Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας

Ο Βίκτωρ Ντετζιοβάννι, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚ Μάλτας, σημειώνει: «Η αύξηση της δύναμης στις εκλογές αντανακλά τα αποτελέσματα που αποδίδουν οι άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε το κόμμα σας προκειμένου να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων. Το ΚΚ Μάλτας εύχεται ακόμη περισσότερες επιτυχίες στους αγώνες που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ