Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πρώτο πιάτο» ο ΦΠΑ

Αύριο Πέμπτη 18 του Νοέμβρη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταθέτει το νέο κρατικό προϋπολογισμό, μαζί και τα πρόσθετα αντιλαϊκά πακέτα για το 2011. Αύριο, επίσης, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, θα ανακοινωθούν και οι νέες τρανταχτές ανατιμήσεις πάνω στους συντελεστές ΦΠΑ, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εξειδικευτεί και προσδιοριστεί το καθένα από τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της πολιτικής που κλιμακώνουν μαζί με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Στις συζητήσεις τους με την τρόικα οι κυβερνώντες εξετάζουν σκληρότερα ενδεχόμενα, ακόμη μεγαλύτερες ανατιμήσεις στο ΦΠΑ, πάνω και από αυτές που αρχικά είχαν σχεδιάσει. Τα εμπορεύματα μαζικής λαϊκής κατανάλωσης εκτινάσσονται στο 14% από 11% σήμερα, δηλαδή με ανατιμήσεις 3 μονάδων σε συνέχεια των αυξήσεων (2 μονάδες) που ήδη ισχύουν.

Με μοναδικό στόχο να θολώσουν το τοπίο φαίνονται να σκέπτονται τη μετάταξη κάποιων ελάχιστων από τα εμπορεύματα πρώτης ανάγκης στο λεγόμενο χαμηλότερο συντελεστή (σήμερα 5,5%) που και αυτός σκαρφαλώνει στο 7%! Αυτό που επί της ουσίας τους ενδιαφέρει είναι η τελική σούμα, το ύψος του λαϊκού εισοδήματος που θα καταφέρουν να μαζέψουν, προκειμένου στη συνέχεια να το προσφέρουν στις μερίδες της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ