Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Κινητοποιήσεις σε Πετρούπολη, Ταύρο και Πέραμα

Τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την Παρασκευή με 4ωρες στάσεις εργασίας συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στους δύο παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ταύρου διεκδικώντας ανάκληση των απολύσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την κάλυψη όλων των αναγκών. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα έγιναν τρεις απολύσεις συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς.

Η απόφαση για κινητοποιήσεις ήταν αποτέλεσμα κοινής σύσκεψης με τους γονείς και τους ίδιους τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών και δείχνει την αντίδρασή τους «στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, που ύστερα από την αποχώρηση και των τελευταίων συμβασιούχων κάνει αδύνατη τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού», όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο με ανακοίνωσή του. Χθες οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 5ωρη στάση εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας έγινε συνάντηση με τον δήμαρχο Ταύρου Δ. Σούτο (ΠΑΣΟΚ), ισχυρίστηκε ότι δε φέρει καμιά ευθύνη για τις απολύσεις και την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, ενώ στην πραγματικότητα αποδέχεται και στηρίζει την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στην Τοπική Διοίκηση.

Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

Σε συγκέντρωση προχωρούν σήμερα το πρωί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Δήμο Πετρούπολης μαζί με το Σωματείο, προκειμένου να προγραμματίσουν την αντίδρασή τους στη δημοτική αρχή (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ) που στηρίζει με τη στάση της την πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Στο Δήμο δουλεύουν 17 εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν προσωρινά διοριστέοι και πριν περίπου ενάμιση μήνα βγήκαν οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για το διορισμό τους. Ομως, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μη γίνουν φέτος προσλήψεις και όσοι έχουν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να απορροφηθούν σταδιακά τα επόμενα τρία χρόνια. Ετσι με την έκδοση των οριστικών πινάκων οι εργαζόμενοι έπρεπε να απολυθούν για ένα διάστημα, αλλά με την παρέμβαση του Σωματείου αυτό δεν έγινε και μάλιστα η δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί ότι θα αντιμετώπιζε η ίδια οποιοδήποτε πρόβλημα με την πληρωμή τους. Ομως, ύστερα από ενάμιση μήνα οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και το Σωματείο προχώρησε σε νέα παρέμβαση χθες, αλλά ο δήμαρχος φρόντισε να απουσιάζει. Ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης, Θ. Κοτσαμπάς, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με δήλωσή του εξέφρασε την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων, καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών που τη στηρίζουν και αναδεικνύοντας την ανάγκη ανάπτυξης της πάλης για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Μεγαλώνουν τα αδιέξοδα σε Πέραμα

Επί ποδός εξακολουθούν να βρίσκονται και οι συμβασιούχοι του Δήμου Περάματος, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων μηνών που τους χρωστάνε. Χτες με μπροστάρη το σωματείο τους κατέλαβαν συμβολικά την ταμειακή μηχανή του Δήμου, εμποδίζοντας να γίνονται πληρωμές σε εργολάβους και άλλους παρόμοιους. Με ευθύνη του δημάρχου Γ. Γλύκα (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), ο οποίος είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, όσων εργαζομένων οι συμβάσεις έληξαν το τελευταίο εξάμηνο, απολύθηκαν απλήρωτοι. Είκοσι εργαζόμενοι ΑμΕΑ είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο! Εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου έχουν να δουν μισθό εδώ και τρεις μήνες! Την ίδια ώρα που δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους «παλιούς» συμβασιούχους, πατώντας πάνω στον εφιάλτη της ανεργίας που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, την οποία υπηρετεί και ο ίδιος πιστά, έχει κάνει αθρόες προσλήψεις νέων συμβασιούχων (υπολογίζονται πάνω από 160) μετατρέποντας το δήμο σε ρουσφετολογικό μηχανισμό, ενώ έχει εφεύρει την πατέντα των εθελοντών εργαζομένων, δηλαδή εργαζόμενοι που δουλεύουν στο δήμο τσάμπα με την ελπίδα ότι κάποτε θα προσληφθούν!

Επιπλέον σε ό,τι αφορά τους «μόνιμους» εργαζόμενους, ήδη ένας από αυτούς έχει χάσει το σπίτι του από κατάσχεση, ενώ δεκάδες είναι αυτοί που κινδυνεύουν να υποστούν την ίδια διαδικασία για τον εξής λόγο: Εχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με εγγύηση του δήμου. Ομως από το 2008 ο Δήμος, ενώ κάνει την παρακράτηση των δόσεων από τους μισθούς τους, δεν τις αποδίδει!

Ωστόσο το κακό δε σταματάει εδώ. Από τις περιοδείες του αγωνιστικού συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει εξακριβωθεί και έχει καταγγελθεί ότι διευθυντικά στελέχη του δήμου, ενώ έχουν τυπικά παραιτηθεί από τα καθήκοντά τους, επειδή έχουν βάλει υποψηφιότητα στο συνδυασμό του σημερινού δημάρχου, εξακολουθούν να παραμένουν κανονικά στα πόστα τους ελέγχοντας και ασκώντας πιέσεις σε εργαζόμενους του δήμου!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ