Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Κλιμάκωση του πολέμου

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή της Κανταχάρ, στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης του πολέμου, με στόχο την «εκκαθάριση» της περιοχής που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν, μέχρι τα τέλη Νοέμβρη. Χτες τουλάχιστον 20 άνθρωποι φερόμενοι ως «Ταλιμπάν» σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις κατοχικών δυνάμεων, που δικαιολογήθηκαν ως απάντηση σε πυρά. Στην επαρχία Χεράτ αναφέρθηκε ότι Ταλιμπάν περικύκλωσαν αστυνομικό σημείο ελέγχου, σκοτώνοντας 10 αξιωματικούς και τραυματίζοντας ακόμα 12.

Τη στιγμή που οι πολεμικές επιχειρήσεις των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν ενισχύονται, Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να δηλώνουν στην αμερικανική εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ», ότι παρά τις πρόσκαιρες υποχωρήσεις Ταλιμπάν που σημειώνονται, δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος.

Στο Πακιστάν, επτά άνθρωποι φερόμενοι ως μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, με τις επιχειρήσεις των αμερικανικών κατοχικών στρατευμάτων του Αφγανιστάν να ενισχύονται συνεχώς στη γειτονική χώρα.

Τέλος, ξεκίνησαν οι κοινές επιχειρήσεις αμερικανο - ΝΑΤΟικών δυνάμεων αλλά και της Ρωσίας στο Αφγανιστάν, με αφορμή την καταπολέμηση του ναρκεμπορίου, που φυσικά με την κατοχή έχει πολλαπλασιαστεί.

  • Την κατά 50% μείωση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων κατοχής του Κοσσυφοπεδίου (KFOR) ανακοίνωσε χτες ο γγ του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, θεωρώντας ότι η κατάσταση στο προτεκτοράτο έχει «βελτιωθεί» και επομένως θα μπορούσε να γίνει «μετάγγιση» στρατιωτών στην έτερη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν... Ως εκ τούτου, μέσα στους επόμενους λίγους μήνες οι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο θα ανέρχονται σε περίπου 5.000 από 10.000 που είναι σήμερα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ