Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΟ ΚΕΑΤ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο

Στη 1 μ.μ., με πρωτοβουλία του σωματείου, του συλλόγου γονέων μαθητών ΚΕΑΤ, της ΣΕΑΑΝ

Αμεση ανάκληση των απολύσεων, απορρόφηση όλων των εργαζομένων της «Πρωτοπορίας» στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), άμεση επιχορήγηση του ΚΕΑΤ για την κάλυψη των χρεών και λειτουργικών εξόδων του, την ανάπτυξη και διεύρυνση των δραστηριοτήτων του ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά στο σκοπό του, απαιτεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ, με ανακοίνωσή του, με αφορμή και το κύμα απολύσεων που έχει ξεσπάσει στο Κέντρο το τελευταίο διάστημα.

Κλιμακώνοντας την αγωνιστική του δράση για Πρόνοια αντίστοιχη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, το σωματείο καλεί, σήμερα, σε στάση εργασίας απ' τις 12 και μέχρι τη λήξη του ωραρίου και μαζί με το Σύλλογο Γονέων μαθητών ΚΕΑΤ, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στη 1 το μεσημέρι. Επίσης, σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 10 π.μ - 2 μ.μ και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοικήτρια του ΚΕΑΤ.

Θυμίζουμε ότι προχτές, η διοίκηση του ΚΕΑΤ απέλυσε δυο εργαζόμενες ψυχολόγους αορίστου χρόνου, απ' τις οποίες μάλιστα η μια είναι έγκυος τεσσάρων μηνών. Μετά από την αγωνιστική στάση εργαζομένων και σωματείου ανακλήθηκε - αλλά προσωρινά - η απόλυση της εγκύου. Οι απολύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια άλλων 11 απολύσεων (στις 31/8) και προανάκρουσμα για δεκάδες απολύσεις εργαζομένων. Ηδη το ΔΣ του ΚΕΑΤ έχει ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να διαθέσει ωρομίσθιους καθηγητές για τη διδασκαλία των τυφλών μαθητών το απόγευμα. Μάλιστα, προσπαθώντας να ξεφύγει από την οργή που προκαλούν τα σχέδια που υλοποιεί, η διοίκηση επιστρατεύει ακόμα και τα ψέματα. Ετσι, όταν εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν, η διοικήτρια ισχυρίστηκε ότι αυτά είναι ψέματα που τους τα λέει η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ και στέλεχος του ΚΚΕ Ελένη Μηλιαρονικολάκη και ότι τους ξεσηκώνουν ... αναίτια! Ομως το ψέμα και ο αντικομμουνισμός έχουν κοντά ποδάρια. Από τα πρακτικά του ΔΣ που πήραν οι εκπαιδευτικοί φαίνεται ξεκάθαρα η πρόταση της διοικήτριας να απολυθούν οι εκπαιδευτικοί και να καλυφθούν οι ανάγκες με ωρομίσθιους. Μάλιστα, η πρόταση για πρόσληψη ωρομισθίων καταγράφεται ως ομόφωνη, όταν η εκπρόσωπος των εργαζομένων σταθερά υποστηρίζει το αίτημα όλων των εργαζομένων για σταθερό και μόνιμο προσωπικό. Δηλαδή, τελικά άλλος λέει ψέματα...

Τις απολύσεις και ειδικότερα την προσπάθεια απόλυσης εγκύου στο ΚΕΑΤ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Εχει γίνει φανερό ότι το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση στη μητρότητα αλλά και σε κάθε κατακτημένο με αγώνες και κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων» σημειώνει η ΟΓΕ. «Καμία εργαζόμενη, ούτε στον ιδιωτικό ούτε στον δημόσιο τομέα, δεν είναι ασφαλής. Η επαναπρόσληψη της εγκύου (που η απόλυσή της, κάτω από την πίεση των εργαζόμενων, ανακλήθηκε προς το παρόν ως παράνομη) δε λύνει το πρόβλημα παρά μόνο ειδικά και προσωρινά. Ο εργασιακός μεσαίωνας θα επεκταθεί και η βάρβαρη πολιτική του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος θα γεννήσει και άλλες απολύσεις. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι τώρα απαραίτητη η ταξική και συντονισμένη δράση των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή του» καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ