Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Προέχει το συμφέρον της πλουτοκρατίας

Συνέντευξη Τύπου χτες, όπου παρουσιάστηκαν οι υποψηφιότητες για την περιφέρεια της Αττικής

Στο βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αδ. Γεωργιάδη έδωσε το χρίσμα του υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής ο Γ. Καρατζαφέρης, με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον επίσης βουλευτή του κόμματος Θ. Πλεύρη. Σύμφωνα με τον Γ. Καρατζαφέρη, δεν προκρίθηκε η υποψηφιότητα του Μ. Βορίδη προκειμένου να τον «προστατεύσει απ' τα αρπακτικά της πολιτικής και απ' όσους θέλουν να διεμβολίσουν» το κόμμα του.

Η εξήγηση αυτή, παρότι συνοδεύτηκε από εγκωμιαστικά σχόλια για τον Μ. Βορίδη, δεν έπεισε, καθώς είναι γνωστό ότι η επιλογή Καρατζαφέρη σχετίζεται με τη διατήρηση των εύθραυστων εσωκομματικών ισορροπιών από τη μια και την προσπάθειά του να απαλλάξει το ΛΑ.Ο.Σ. από το χαρακτηρισμό του φιλοχουντικού κόμματος, καθώς είναι γνωστές οι σχέσεις του Μ. Βορίδη με το άλλοτε κόμμα της ΕΠΕΝ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του προσέρχεται στην εκλογική αναμέτρηση «χωρίς αντιπαλότητα και δογματισμούς» καθώς, όπως είπε, «προέχει αυτό που ωφελεί την πατρίδα», δηλαδή την πλουτοκρατία, υπέρ της οποίας περίσσεψαν οι παρεμβάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. το τελευταίο διάστημα.

Ο Γ. Καρατζαφέρης υπέδειξε και 5 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Αθήνας, στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Ν. Κακλαμάνη. Ενώ για τις περιφέρειες Ανατολικής, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, δήλωσε πως θα ανακοινώσει τις υποψηφιότητες κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην ΔΕΘ την ερχόμενη Τρίτη.

Στο μεταξύ, την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη για τη δημαρχία της Αθήνας (σ.σ. στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και «Δημοκρατική Αριστερά») ανακοίνωσε χθες η «Οικολογική Αθήνα», που στηρίζεται από τους Οικολόγους Πράσινους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ