Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα

Στο συντονισμό της δράσης τους μέσα από τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Εργοστασίων προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας εργαζόμενοι, άνεργοι και απολυμένοι, απλήρωτοι εργάτες από τις βιομηχανικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. Η σύσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαν εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις «Πλαίσιο», «ΒΙΟΜΕ» και «ΦΙΛΚΕΡΑΜ», που αυτές τις μέρες πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, αντιδρώντας στην επίθεση της εργοδοσίας με απολύσεις και απλήρωτη δουλειά, από τη «ΜΙΝΟΣ», την «ΕΛΒΟ», την «ΑΜΑΣΑ», το «ΜΥΘΟ», τη «ΣΟΥΡΩΤΗ», τη «ΦΙΕΡΑΤΕΞ», τη «ΜΕΒΓΑΛ», από Τυπογραφεία, Ξυλουργεία και από επιχειρήσεις κλάδων όπως το Δέρμα, ο Ιματισμός, το Μέταλλο, ο Βιομηχανικός Επισιτισμός κ.ά.

Συγκρότησαν την Επιτροπή Αγώνα Εργοστασίων με στόχο το συντονισμό της δράσης κατά κλάδο, τόπο δουλειάς και κατοικίας και συζήτησαν τα πρώτα βήματα παρέμβασής τους. Χτες βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων στην επιχείρηση κουφωμάτων «ΠΛΑΙΣΙΟ» στη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων 5 εργαζομένων. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουν πλατιά εξόρμηση στα εργοστάσια με στόχο το πλαίσιο πάλης της Επιτροπής Αγώνα να φτάσει παντού, σε όλους τους εργαζόμενους, για να συσπειρωθούν σ' αυτή την κατεύθυνση. Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν με δικό τους μπλοκ, ενώ το επόμενο διάστημα θα αναλάβουν μια σειρά πρωτοβουλίες με πρώτη τη συγκέντρωση που θα οργανωθεί την ερχόμενη βδομάδα έξω από τον ΟΑΕΔ.

Το πλαίσιο πάλης, κάτω από το οποίο καλούν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν, προβάλλει τα αιτήματα: Καμιά απόλυση. Επαναπροσλήψεις. Προστασία των ανέργων. Οχι μόνο με το επίδομα που πρέπει να αυξηθεί για να μπορέσουμε να ζήσουμε (1.120 ευρώ), αλλά και με την ελάφρυνσή μας για άλλες οικογενειακές ανάγκες. Συντονιζόμαστε στους τόπους κατοικίας.

Απαιτούμε: Να μην κοπούν κοινωνικές υπηρεσίες σε ανέργους και εργαζόμενους (ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο κλπ.). Να πάρουν όλα τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς χωρίς να πληρώσουμε. Να πάρουμε επίδομα ενοικίου και θέρμανσης που τα κόβουν. Να παγώσουν οι οφειλές μας στις τράπεζες και να μην πληρώσουμε τόκους γι' αυτό. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Συντονιζόμαστε μεταξύ μας ανά συνοικία. Πιέζουμε, κατακτάμε να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση, για την οποία δεν ευθυνόμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ