Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς

Ο Μ. Συντυχάκης
Ο Μ. Συντυχάκης
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς πραγματοποίησε προχτές το μεσημέρι η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το Δήμο Ηρακλείου έξω από το Δημαρχείο της πόλης, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Μανώλη Συντυχάκη. Επίσης, παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Στέλιος Ορφανός και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Βρύσαλης.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν γονείς με τα παιδιά τους που δεν έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς, νέοι γονείς και εργαζόμενοι, απαιτώντας την άμεση πρόσληψη όλων των αιτούντων στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και την επίλυση των εργασιακών και οικονομικών αιτημάτων των εργαζομένων σε αυτούς.

Να αναφέρουμε ότι εκατοντάδες αιτήσεις γονιών και στο Δήμο Ηρακλείου απορρίφθηκαν και πλέον ψάχνουν ποιος και πώς θα κρατήσει το παιδί τους, ενώ αυτοί αγωνίζονται για το μεροκάματο.

Να αναφέρουμε ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι με βάση τις αιτήσεις ικανοποιήθηκε μόνο το 53% (2.450 αιτήσεις, 1.300 ικανοποιήθηκαν και 1.150 έμειναν εκτός). Οι πραγματικές ανάγκες όμως είναι πολλαπλάσιες. (Γεννήσεις στο Δήμο Ηρακλείου κατά μέσο όρο 1.800 κατ' έτος. Επομένως 3.600 παιδιά έπρεπε να βρίσκονται σε βρεφονηπιακούς και 5.400 σε παιδικούς σταθμούς. Ποσοστό κάλυψης των πραγματικών αναγκών μόνο κατά 14,5%). Τα ίδια ακριβώς προβλήματα και με την ίδια ένταση υπάρχουν και στους άλλους δήμους που εντάσσονται στον ενιαίο «καλλικρατικό» Δήμο Ηρακλείου (π.χ. Αλικαρνασσός: κάλυψη των πραγματικών αναγκών μόνο κατά 15,6%).

Στα παραπάνω αναφέρθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι ευθύνες φέρει και η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου (ΠΑΣΟΚ) που συνεχίζει να στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όπως εκφράζεται και σήμερα με την προώθηση του «μνημονίου» και του «Καλλικράτη».

Ο Στ. Ορφανός
Ο Στ. Ορφανός
Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους γονείς να δώσουν ταξική απάντηση στους δρόμους με το ΠΑΜΕ, να «γυρίσουν την πλάτη» σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να ενισχύσουν αποφασιστικά στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ