Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πρώτα ο μαθητής» αλλά... χωρίς δάσκαλο

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Για τα εκρηκτικά προβλήματα που περιμένουν τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Είναι "ηλίου φαεινότερο" ότι η νέα σχολική χρονιά θα είναι η χειρότερη για την λαϊκή οικογένεια όχι μόνο από την άποψη του περιεχομένου της μόρφωσης αλλά και από την άποψη της ίδιας της λειτουργίας του σχολείου, των προϋποθέσεων για την παροχή της γνώσης και της μόρφωσης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε 2.825 διορισμούς σε Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση, ενώ μόνο οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για "πρόωρη" συνταξιοδότηση είναι πάνω από 11χιλ. Είναι φανερό ότι η νέα σχολική χρονιά θα είναι γεμάτη από χιλιάδες κενά και ελλείψεις εκπαιδευτικών, από δεκάδες χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες που η κυβέρνηση θυμάται μόνο όταν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η κατάσταση αυτή όπως διαμορφώνεται σήμερα στα σχολεία και στην εκπαίδευση, είναι προϊόν μιας γενικότερης πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, που αναιρεί κοινωνικά δικαιώματα, που περικόπτει μισθούς και κοινωνικές ανάγκες και ανατρέπει εργασιακές σχέσεις. Είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ - πλουτοκρατίας που πετάει έξω χιλιάδες παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς, που λειτουργεί τα Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και φάρμακα, που σακατεύει εργάτες στα κρεματόρια που λέγονται τόποι δουλειάς.

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την μόρφωση των παιδιών του λαού. Ενδιαφέρεται να φτιάξει και στο χώρο της εκπαίδευσης τους όρους κερδοφορίας του κεφαλαίου, φτιάχνει το σχολείο της αγοράς. Σε αυτή την προοπτική οι ανάγκες των παιδιών για μόρφωση ή θα εμφανίζονται ως κόστος ή ως εμπορεύσιμο είδος.

Εργαζόμενοι γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί πρέπει με συντονισμένη δράση και πλαίσιο ανυπακοής στην πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου να απαιτήσουν:

  • Τώρα μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο τους.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που για χρόνια γύριζαν κάθε γωνία της χώρας με ψίχουλα αναζητώντας να δουλέψουν στο αντικείμενο για το οποίο σπούδασαν.
  • "Οχι" στα 30άρια τμήματα που επιβάλλει η κυβέρνηση, κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές. Οχι στην συρρίκνωση ή στο κλείσιμο σχολικών υποδομών.
  • "Οχι" στη λεγόμενη "αξιολόγηση" των σχολικών μονάδων και τα λεγόμενα "ολοήμερα πιλοτικά" που προλειαίνουν την είσοδο των επιχειρήσεων στην δομή και το περιεχόμενο του σχολείου.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και ενιαίο μέχρι τα 18 τους χρόνια, χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ