Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι είναι το C4i

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του χαφιεδίστικου μηχανισμού που οι ελληνικές κυβερνήσεις, σε συνεργασία με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες, προσπάθησαν να φορτώσουν στην πλάτη του λαού, πριμοδοτώντας ταυτόχρονα τις πολυεθνικές με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αρκεί να ανατρέξει στην παρουσίαση του συστήματος C4i, που έκανε στις 13/5/2004 στην Αθήνα η προμηθεύτρια εταιρεία SAIC.

Το όνομα του C4i προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Command, Control, Coordination, Communication & Intelligance, δηλαδή Διοίκηση, Ελεγχος, Επικοινωνία, Συντονισμός και Ενοποίηση. Αποτελείται από χιλιάδες κάμερες νέας τεχνολογίας, μικρόφωνα, αισθητήρες, με δυνατότητα παρακολούθησης και καταγραφής των πάντων (εικόνα - ήχος) σε 24ωρη βάση. Σε πραγματικό χρόνο, τα δεδομένα μεταφέρονται στα κεντρικά και στα περιφερειακά Κέντρα Επιχειρήσεων. Ευθύνη για τη χρήση τους έχουν η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Το C4i αποτελείται από τα παρακάτω υποσυστήματα: Κέντρα Επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων προβλεπόταν η διασύνδεση 36 Κέντρων Επιχειρήσεων στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό, στο ΕΚΑΒ και στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Επιπλέον, θα λειτουργούσαν 60 περιφερειακά Κέντρα Επιχειρήσεων στα Ολυμπιακά συγκροτήματα και στις άλλες εγκαταστάσεις. Συστήματα - Προγράμματα Πληροφορικής. Ψηφιακό Συγκαναλικό Ραδιοδίκτυο Επικοινωνιών (ΤΕΤΡΑ). Σχεδιάστηκε για να παρέχει τη βασική υποδομή επικοινωνίας για τις Δυνάμεις Ολυμπιακής Ασφάλειας. Συστήματα Φυσικής Ασφάλειας. Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης και ελέγχου (κάμερες, αισθητήρες κλπ.). Εξειδικευμένα Συστήματα Ασφαλείας. Κάμερες νέας τεχνολογίας για τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας, αερόπλοιο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ