Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ιστορική αποστολή

Είμαστε ήδη στη «νέα εποχή»!

Η ανακούφιση της αστικής τάξης - γιατί πέρασε το Ασφαλιστικό «χωρίς να πέσουν πέντε-έξι κυβερνήσεις» (έτσι πανηγυρίζει ο Πρετεντέρης), γιατί «ξεφτιλίστηκε το συνδικαλιστικό κίνημα» (έτσι γράφει ο Λακόπουλος), γιατί «ο λαός έδειξε ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση» (αυτός είναι ο ισχυρισμός στο κύριο άρθρο στα ΝΕΑ) - δεν κρύβεται.

Είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα. Οπου το θράσος έχει αποθρασυνθεί.

«Καμιά από τις κατακτήσεις δεν είναι δεδομένη», αποφαίνεται χοντρά χοντρά κάποιος Αλεβιζάτος, συνταγματολόγος.

Διαβάζεις τ' όνομα και καταλαβαίνεις γιατί καιρό πριν τα έντυπα της αστικής τάξης πλασάρουν σαν «δημοκρατική προσωπικότητα» αυτόν ή εκείνον, αστό επιστήμονα, τον άνθρωπο για τις δουλειές τους δηλαδή, για να τα βγάλουν στην κατάλληλη στιγμή ως πεφωτισμένο ποδηγέτη των «αγράμματων»...

Τώρα, ξέρεις κι άλλα πολλά.

Οπως ότι οι μέχρι τώρα επιθέσεις στο ΚΚΕ ήταν μόνο το προοίμιο της προσπάθειας να γίνει πράξη το γονάτισμα της εργατικής τάξης...

Αυτό σχεδιάζουν αυτοί.

Εσύ, το δρόμο σου. Να βρεις έναν έναν τους εργάτες, να τους καλέσεις να οργανωθούν στο σωματείο, να στήσουν ή να ενισχύσουν όσες επιτροπές ήδη υπάρχουν, να οργανώσουν οι ίδιοι με τη φυσική συμμετοχή τους τους αγώνες τους κι όλο αυτό να γίνεται με συνείδηση της μεγάλης ανάγκης για τη ριζική ανατροπή.

Γιατί τώρα κι εμείς κι άλλοι περισσότεροι γύρω μας αλλά και η αστική τάξη ξέρουν πως εδώ που είναι τα πράγματα ό,τι κι αν κερδίσεις «δικαστικά» το έχεις ήδη χάσει. Τέτοιες μάχες - και δικαστικές - θα δοθούν, αλλά οι πραγματικές μάχες θα είναι άλλες. Πρώτες αυτές που φέρνουν έναν έναν τους εργάτες στη μάχη.

Πάντα έτσι γινόταν. Τώρα με μεγαλύτερη ένταση. Πάντα αναγκαία ήταν η μεγάλη ανατροπή, άλλο αν κατά καιρούς - μ' έναν οπορτουνισμό της συγκυρίας - την έβαζες στην άκρη γιατί σου φαίνονταν εύκολο ένα επίδομα σήμερα και μια αύξηση αύριο.

Στην επόμενη μέρα, λοιπόν, με ιστορική αποστολή.

Αυτήν που όσοι δήθεν μιλάνε για «κίνημα» κρύβουν πως το κίνημα είναι τυφλό αν δεν έχει πρωτοπόρα δύναμη να πάει τα πράγματα εκεί που πρέπει. Εκεί που η εργατική τάξη θα ξέρει πως ξεκινά να αντιμετωπίσει εδώ αυτό το αφεντικό αλλά απέναντι έχει όλη την αστική τάξη, άρα και ο πιο μικρός αγώνας είναι ενάντια σ' όλη την αστική τάξη, άρα η συγκέντρωση δυνάμεων είναι για τέτοια μάχη, άρα ο καθένας μπαίνει στη μάχη για τέτοιας έκτασης μέτωπο.

Κανείς - σε κανέναν - μην επιτρέψεις να σε ρωτήσει «τι θα κάνετε εσείς οι κουκουέδες» - αντιγύρισέ του: Ελα στο μέτωπο, οργανώσου στη δουλειά, στη γειτονιά, στο μέτωπο, πάρε θέση για να δώσουμε τη μάχη.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ