Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχείρηση αθώωσης του ΠΑΣΟΚ

Στην προσφιλή τακτική της αθώωσης της σοσιαλδημοκρατίας και συγκεκριμένα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επιδόθηκε ξανά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

Ετσι, τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ταγμένη στις υπηρεσίες της πλουτοκρατίας και έχει αναλάβει το καθήκον να εφαρμόσει την πιο άγρια αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων, τη στιγμή που τα στελέχη του κυβερνώντως κόμματος έχουν κατανεμημένους ρόλους για να απορροφήσουν τη λαϊκή αντίδραση, αλλά στο διά ταύτα είναι απόλυτα στοιχισμένοι με την αντιδραστική πολιτική του κόμματός τους, ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκτιμά ότι «η κυβέρνηση πέρασε το Ασφαλιστικό με εκβιασμό στην κοινοβουλευτική της ομάδα». Μάλιστα, εκτιμά ότι ασκήθηκε «πολύ μεγάλη πίεση και στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (...) παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονη διαφοροποίηση (...) τόσο σε ό,τι αφορά το ίδιο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όσο όμως και κυρίως σε ό,τι αφορά τις διατάξεις για τις εργασιακές σχέσεις».

Ετσι, λοιπόν, σπεύδει να προσφέρει άλλοθι σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι δήθεν υπάρχει το «καλό» και το «κακό» ΠΑΣΟΚ, η «καλή» και η «κακή» σοσιαλδημοκρατία, ενισχύοντας τις αυταπάτες ότι δήθεν μπορεί, με άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στο «καλό» ΠΑΣΟΚ, να έλθουν και καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Κατά τον ίδιο τρόπο που όλο το προηγούμενο διάστημα παρίστανε την απατημένη σύζυγο, εγκαλώντας την κυβέρνηση να τηρήσει το πρόγραμμά της, λες και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν δεμένη στο άρμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ