Κυριακή 11 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... οι φυσικοί αυτουργοί

Η ΕΕ προετοιμάζει τη νέα αναθεώρηση του 2013 εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και σε αυτόν ακριβώς το στόχο είναι ενταγμένες οι δεκάδες επί δεκάδων εμπορικές συμφωνίες που έχει επισυνάψει με χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής κ.ά., με τις οποίες καταργούνται οι δασμοί στις εισαγωγές προϊόντων από αυτές τις χώρες, δήθεν για την ενίσχυση του αγροτικού τους πληθυσμού. Επιπλέον, γνωρίζουν ότι οι περικοπές κονδυλίων τόσο από τη γεωργία όσο και από το λεγόμενο «κοινωνικό κράτος», πανευρωπαϊκά και στη χώρα μας, υπηρετούν τους στόχους που θέτει η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και οι επεκτάσεις της από τις Συνθήκες του Αμστερνταμ και της Λισαβόνας, για την ενίσχυση του στρατιωτικού - ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα της ΕΕ, τη διαφύλαξη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, εν τέλει την υποδούλωση των λαών, εντός και εκτός των ορίων της.

Επειδή σε όλα τα παραπάνω οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι συνδιαμορφωτές και έχουν βάλει «φαρδιά πλατιά» τις υπογραφές τους, δε δικαιούνται σήμερα τα στελέχη τους να εμφανίζονται σαν να μη γνωρίζουν τίποτε. Ούτε να θέτουν το ζήτημα της περικοπής κονδυλίων «ξεκομμένο» από τη συνολική πολιτική της ΕΕ, που πιστά και μεθοδικά υπηρετούν και οι δύο, και να καλούν τα θύματά τους σε συστράτευση μαζί τους, ενάντια σε μέτρα και πολιτικές που οι ίδιοι συναποφασίζουν και από κοινού εκτελούν.

Η ανακοίνωση του επιτρόπου Ολι Ρεν, για αναστολή ή κατάργηση των γεωργικών επιδοτήσεων - ενισχύσεων στις χώρες - μέλη της ΕΕ, που δεν τηρούν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, είναι η προετοιμασία της συρρίκνωσης των ενισχύσεων στους αγρότες, όπως της κατάργησης των επιδομάτων ανεργίας, της κατάργησης της κρατικής συμμετοχής στις συντάξεις κ.ά. Αυτή η πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν είναι εχθρική και καταδικάζει τους φτωχομεσαίους αγρότες σε κατάσταση εξαθλίωσης και μόνιμης φτώχειας. Οι μικροί και φτωχομεσαίοι αγρότες μόνο μια επιλογή έχουν:

Να οργανώσουν τον αγώνα και να συντονίσουν την πάλη τους μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, για αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ