Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κινητοποίηση αποπροσανατολισμού

Κινητοποίηση αποπροσανατολισμού και εκτόνωσης της δυσαρέσκειας σε ανώδυνους δρόμους της αγανάκτησης των αναπήρων για τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, μετά και τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, οργάνωσε χτες η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) στο υπουργείο Οικονομικών.

Συστηματικά η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ είτε με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ είτε με κυβερνήσεις ΝΔ στήριξε ολόπλευρα την πολιτική που καρατομεί τα δικαιώματα των ΑμΕΑ και συνολικά του λαού. Μετά τα συγχαρητήρια που έδωσε στην κυβέρνηση Παπανδρέου και τις ευχές της να εφαρμόσει το αντιλαϊκό της πρόγραμμα, τη χείρα βοήθειας στο πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων, ανακάλυψε τώρα την κατάρρευση του συστήματος Υγείας - Πρόνοιας και ζητάει γενναία χρηματοδότησή του! Διαρρηγνύει μάλιστα τα ιμάτιά της για τις δομές ψυχικής υγείας, ενώ στήριξε την αποασυλοποίηση μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των ιδιωτών. Ακόμα και το αντιλαϊκό Μνημόνιο προσπάθησε να καθαγιάσει στις συνειδήσεις των αναπήρων, αφού σε Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε μετά την... κινητοποίηση, αναφέρει ότι το Μνημόνιο «δεν μπορεί να αποτελεί ούτε καν εικονικό άλλοθι για σκληρά μέτρα» γιατί στο άρθρο 2 «προβλέπεται η λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων»! Λες και οι ανάπηροι και συνολικά ο λαός δε θα θιγούν από το χτύπημα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις, το πάγωμα των προσλήψεων, τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών και τα άλλα εφιαλτικά που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται!

Οι ανάπηροι, οι γονείς και κηδεμόνες έχουν κάθε συμφέρον να τους γυρίσουν την πλάτη, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση των αγώνων και της ανασύνταξης του αναπηρικού κινήματος συμμετέχοντας στη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) το ερχόμενο Σάββατο στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ