Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ - ΕΡΟΓΛΟΥ
Συνέχεια στο περιουσιακό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Τη συζήτηση επί του περιουσιακού συνέχισαν χτες στη συνάντησή τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο Δ. Χριστόφιας δεν προχώρησε κατά την πάγια τακτική του σε δηλώσεις, ενώ ο Ντ. Ερογλου ανέφερε ότι το περιουσιακό είναι ένα δύσκολο θέμα και ήρθαν στην επιφάνεια «αρκετές διαφορές».

Την ίδια ώρα, σε απόφαση του ΕΔΑΔ, την Τρίτη, δικαιώθηκαν αυτή τη φορά εννιά Ελληνοκύπριοι που προσέφυγαν εναντίον των τουρκικών αρχών για απαγόρευση της πρόσβασης στις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, ενώ καταδικάστηκε η Τουρκία για την παραβίαση του δικαιώματος προστασίας της ιδιοκτησίας και του σεβασμού την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, το μέλος της ΚΕ, Χρίστος Χριστοφίδης, σημείωσε ότι το ΕΔΑΔ με συγκεκριμένες αποφάσεις του έχει προσφέρει όπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία, ωστόσο λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο «και είναι γνωστό ότι έχει εκδώσει και αποφάσεις αρνητικές για την κυπριακή πλευρά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ