Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Φωτίζουν το δρόμο της διεξόδου

Την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο, δίνουν τα φεστιβαλικά τους ραντεβού με τη νεολαία οι Οργανώσεις Πειραιά, ΤΕΙ Λεκανοπεδίου και Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ

Από τις περσινές εκδηλώσεις στον Πειραιά
Από τις περσινές εκδηλώσεις στον Πειραιά
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα που να αντιμετωπίζει η νεολαία σήμερα και να μη συνδέεται με την ύπαρξη του καπιταλισμού... Με δεδομένη την άγρια επίθεση που δέχονται μέρα με τη μέρα πια, τα λαϊκά δικαιώματα και πρωτίστως τα δικαιώματα της νέας γενιάς που πραγματικά εξανεμίζονται... Η ΚΝΕ μέσα από τον πλούτο των πολιτικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ απευθύνεται στη νεολαία και φωτίζει το δρόμο της διεξόδου: «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής», είναι το σύνθημα του 36ου Φεστιβάλ, που απηχεί και το περιεχόμενό του.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται τρία μεγάλα Φεστιβάλ στο Λεκανοπέδιο, από τις Οργανώσεις Πειραιά, ΤΕΙ Λεκανοπεδίου και Σπουδάζουσας Αθήνας.

Στον Πειραιά, το Φεστιβάλ γίνεται στις 25 και 26 Ιούνη, στο πάρκο Δηλαβέρη και τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει ερασιτεχνικά συγκροτήματα, συζήτηση για τον αντικομμουνισμό στα σχολεία, συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου και λαϊκό γλέντι. Τη δεύτερη μέρα περιλαμβάνει: ερασιτεχνικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στην ιστορία του ναυτεργατικού κινήματος, ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Χρήστου Μαρκέτη.

Η Οργάνωση ΤΕΙ Λεκανοπεδίου κάνει το Φεστιβάλ της την Παρασκευή 25 Ιούνη, στο χώρο της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά, στις 7 μ.μ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα παρουσίαση και συζήτηση της μπροσούρας του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, μουσικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο με τίτλο «... απλός φαντάρος της παγκόσμιας λευτεριάς» και λαϊκό γλέντι.

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας κάνει το Φεστιβάλ της το Σάββατο 26 Ιούνη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 7 μ.μ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά, αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι με τίτλο «...δυο δρόμοι τη χωρίζουνε την κοινωνία τούτη» και λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ