Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
Συντονισμός ενάντια στην αδράνεια

Με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 11 π.μ. με δικό τους πανό και δικά τους αιτήματα συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία 8 ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου που συγκροτούν το συντονιστικό ΕΛΜΕ. Πρόκειται για τις ΕΛΜΕ Α' Δυτικής Αττικής, Β' Δυτικής Αττικής, Γ' Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Α' - Γ' Ανατολικής Αττικής, Α' Ανατολικής Αττικής, Ε' Ανατολικής Αττικής και η ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου.

Πρόκειται για συνέχιση της πρωτοβουλίας που είχαν αναλάβει με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους πέντε ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, που αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να αφήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κλάδου στην αδράνεια της σημερινής πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, ούτε στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ. Μετά από την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων, περισσότερες από τις μισές ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου συμμετέχουν στην πρωτοβουλία η οποία θα συνεχιστεί με νέες κινητοποιήσεις.

Οι ΕΛΜΕ σημειώνουν την ανάγκη ανάπτυξης του κινήματος τη στιγμή που η κυβέρνηση στα πλαίσια της «διατηρησιμότητας στην ΟΝΕ» εξαπέλυσε μια ολομέτωπη επίθεση κατά των εργαζομένων, επιχειρώντας να πάρει πίσω όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, επισημαίνουν σε κείμενό τους οι ΕΛΜΕ, ο ταξικός και επιλεκτικός χαρακτήρας του Λυκείου ενισχύεται σε βάρος των μαθητών που προέρχονται κυρίως από φτωχές οικογένειες, ενώ τα ΤΕΕ φυτοζωούν οδηγώντας σε αδιέξοδο τους μαθητές τους και η αντιδραστική μεταρρύθμιση απλώνεται και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι παραπάνω ΕΛΜΕ διεκδικούν κατάργηση των νόμων 2525 και 2640, ουσιαστικές αυξήσεις για την αποκατάσταση της αγοραστικής αξίας των μισθών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες - ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, γνήσιες ουσιαστικές ΣΣΕ σε όλα τα επίπεδα, για όλα τα ζητήματα, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, όχι στην αξιολόγηση, απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου κ.ά.

  • Στη σημερινή πανεργατική απεργία συμμετέχουν και οι σπουδαστές της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας με απόφαση του ΔΣ της σχολής διεκδικώντας απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου. «Εμείς δε δεχόμαστε να γίνουμε το αυριανό φτηνό εργατικό δυναμικό, να 'μαστε οι αυριανοί απασχολήσιμοι, πλαστελίνη στα χέρια του κάθε εργοδότη», δηλώνουν οι σπουδαστές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ