Πέμπτη 10 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νέα αντιλαϊκά μέτρα με εφαλτήριο την κρίση

Κραδαίνει τα δημοσιονομικά στοιχεία και πιέζει για επιτάχυνση των επόμενων φιλομονοπωλιακών πακέτων

Επιτάχυνση στη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων, στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της ύφεσης, ζητεί από την κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ, δίνοντας το δικό της «παρών» στον πόλεμο της πλουτοκρατίας κατά του λαού.

Επισείοντας τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, που δείχνουν μείωση του ΑΕΠ κατά -2,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς και μεγάλη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και της οικοδομικής δραστηριότητας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση «να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων για την τόνωση της οικονομίας», στέλνοντας έτσι το μήνυμα της συστράτευσης στην αντιλαϊκή επίθεση.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κίνδυνος μιας μόνιμης ύφεσης είναι εντός των πυλών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση, για τις θέσεις εργασίας και την εκτίναξη της ανεργίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Παναγιωτόπουλος, εκφράζοντας τη συναίνεση του κόμματός του σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, κυρίως στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή στο τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να χάνει ούτε μια μέρα. Ηδη, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έχει αργήσει πάρα πολύ», υποστήριξε ο Π. Παναγιωτόπουλος, θέλοντας να προσδώσει χαρακτήρα «επείγοντος» στη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων, που δεν παρέλειψε να εμφανίσει με το μανδύα του «εθνικού συμφέροντος».

Η ΝΔ «για μια ακόμη φορά καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων», τόνισε, παραπέμποντας στη δέσμη των 23 φιλομονοπωλιακών μέτρων που έχει προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ «για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την περαιτέρω καταβύθιση της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση και την εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη».

Ταυτόχρονα, η ηγεσία της ΝΔ έβαλε πλάτη στην αποπροσανατολιστική επιχείρηση της κυβέρνησης περί απόκρουσης των διαφόρων σεναρίων (επαναδιαπραγμάτευσης χρέους, εξόδου από την ευρωζώνη). Από τη μια απέδωσε με τη σειρά της τα σενάρια σε κύκλους κερδοσκόπων και από την άλλη ζήτησε, προκειμένου να διαλυθεί η σύγχυση, «να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να ξεπεραστεί η κρίση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαιρέτισε και την πρόταση - πυροτέχνημα των Μέρκελ - Σαρκοζί για δήθεν «εποπτεία» και «έλεγχο» των καπιταλιστικών αγορών. Επίσης, εξέφρασε την υποστήριξη του Αντ. Σαμαρά στην υποψηφιότητα του Π. Ψωμιάδη για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μέτωπο της βολικής για το δικομματισμό σκανδαλολογίας, η ΝΔ επιχειρεί τώρα να βάλει στο στόχαστρο τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου. «Ο πρωθυπουργός οφείλει να είναι περισσότερο προσεκτικός όταν επιχειρεί να παραστήσει τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής και να στήσει τη ΝΔ στον τοίχο, γιατί τώρα βλέπει ότι ξεσπάνε στην αυλή του σκάνδαλα και αφορούν κορυφαία ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ