Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδίκη του εγκλήματος

Συνεχίζονται οι αποφάσεις διαμαρτυρίας για το νέο έγκλημα του Ισραήλ.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «καταδικάζει με ανείπωτη οργή τη νέα δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών ιμπεριαλιστών ενάντια στην ειρηνική αποστολή αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται ηρωικά για τα δικαιώματά του.

Αυτή η τρομοκρατική ισραηλινή επίθεση αποδεικνύει ακόμα μια φορά πως με τις πλάτες των συμμάχων τους ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ οι Ισραηλινοί στρατοκράτες αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής.

Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε είδους στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και απαιτούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τα στρατευμένα μας παιδιά που μετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορά μας.

Είμαστε πάντα στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού, αλληλέγγυες με τις γυναίκες της Παλαιστίνης που παλεύουν για να ζήσουν σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Την τρομοκρατική και δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στα πλοία αλληλεγγύης προς το λαό της μαρτυρικής Γάζας, καταγγέλλει με αποτροπιασμό η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Σημειώνει ότι «η ευθύνη του αιματοκυλίσματος στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου ανήκει όχι μόνο στους στυγνούς εκτελεστές του τρομοκρατικού αυτού κράτους, αλλά και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές τους ΗΠΑ, ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που χρόνια τώρα όχι μόνο ανέχονται αλλά σιγοντάρουν το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ. Ο κ. Γ. Παπανδρέου νιώθει υπερήφανος για τον ομοτράπεζό του αντιπρόεδρο στη "Σοσιαλιστική Διεθνή" και υπουργό Αμυνας του Ισραήλ;».

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση «να διακόψει άμεσα κάθε συνεργασία, στρατιωτική ή άλλη με αυτό το κράτος που καταρρακώνει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου». Καλεί τους μικρούς ΕΒΕ να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Με ψήφισμά της η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ καταγγέλλει ότι αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της πολιτικής της ισραηλινής κυβέρνησης, με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που αποτυπώνει την ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας που ολοένα αυξάνεται και στρέφεται εναντίον των λαών της περιοχής.

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα, Τρόφιμα, Ποτά, η ΕΛΜΕ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ