Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα άλλοθι της αντιλαϊκής πολιτικής...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όλα δείχνουν ότι βρήκαν ...καινούριο παραμύθι και την ... «πάνε μακριά τη βαλίτσα». Τα μέχρι τώρα μέτρα - λένε - ήταν αναγκαία για να μας εμπιστευτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τώρα, όμως, πρέπει να μας εμπιστευτεί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθότι θα πληρώσει για τον περίφημο «μηχανισμό στήριξης». Ομως, επειδή το ...βλέπει λίγο αλλιώς το πράγμα, θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Με δεδομένο ότι υπάρχει ακόμη ο ΟΟΣΑ, ένα κάρο διεθνείς τράπεζες και εκατοντάδες οικονομικοί «Οίκοι», έχουν τεράστια αποθέματα ...«δράκων» και «κακών λύκων» για να μας πλασάρουν την πολιτική τους.

Και, πάνω από όλα, για να κρύψουν ότι δρουν σε πλήρη συμφωνία και με τους οργανισμούς αυτούς (όλους μαζί), και, κυρίως, με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ αυτό το Προεδρικό Διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η αρμοδιότητα της ποντοπόρου ναυτιλίας «φεύγει» από την Λ. Κατσέλη και πάει στον Μ. Χρυσοχοΐδη, είναι ένα ...σαφέστατο υπονοούμενο;

Θέλουν να μας πουν - ίσως - πως όποιος αμφισβητήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών θα αντιμετωπίζει κατευθείαν τα ΜΑΤ και το «συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας, χωρίς μεσάζοντες και φιοριτούρες;

Οχι, δηλαδή, πως γινόταν κάτι διαφορετικό μέχρι σήμερα, απλά θέλησαν να το ...επισημοποιήσουν κιόλας, για να είναι σωστά μοιρασμένα τα πράγματα.

Εκτός πάλι, αν του υπουργού Προστασίας του Πολίτη του άρεσαν από μικρό παιδί οι ...βαρκούλες και του είχε μείνει απωθημένο να είναι υπουργός σε ...θαλάσσια θέματα.

Κι επειδή τώρα τελευταία έχει πολλές σκοτούρες με την «αντι-τρομοκρατική» του δράση, σκέφτηκαν να μην του χαλάσουν το χατίρι.

Βρήκαν κι έναν εύσχημο τρόπο να το δικαιολογήσουν, λέγοντας πως το Λιμενικό Σώμα (που «πάει», επίσης, στο πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης) «είναι άρρηκτα συνδεδεμένο από τη φύση του με την ποντοπόρο ναυτιλία».


Γρηγοριάδης Κώστας

Θα συμφωνήσουμε, ιδίως όταν οι βατραχάνθρωποι και οι λοιποί «σκληροί» μηχανισμοί του αντιμετωπίζουν τις απεργίες των ναυτεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ