Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ: «Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, που δεν θα βασίζεται σε κομματικές ισορροπίες και προτιμήσεις. Ο κ. Παπανδρέου έχει δείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να κάνει υπερβάσεις (...) Μόνο η επιλογή ισχυρών και εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων θα δώσει λύσεις στις τεράστιες προκλήσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ: «Το άγχος, ενός θύματος στους δρόμους, είχε επανειλημμένα παγώσει τις κυβερνήσεις Καραμανλή και εμπόδιζε την αστυνομία να κάνει αυτό που το Σύνταγμα ορίζει ως καθήκον της (...) Το μοντέλο της μεταπολίτευσης έχει αποδειχθεί καταστροφικό και δεν μπορεί να συνεχιστεί (...) Πολλοί προβλέπουν πως η χώρα μας θα περάσει μια παρατεταμένη περίοδο αναταραχών» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: «Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του μετρό, η αστυνόμευση υπήρξε διακριτική, εμφανής και άρα αποτελεσματική, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν τα περιθώρια παραβατικής συμπεριφοράς (...) Φανταστείτε π.χ. τα πανεπιστήμια να λειτουργούσαν όπως το μετρό. Δύσκολο, ναι. Αδύνατο, όχι» (ο Σ. Καλύβας, του YALE, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ: «Η επίθεση θα ενταθεί (...) αυτό εκφράζεται με τα άγρια κυβερνητικά μέτρα που δεν έχουν σταματημό (...) Σήμερα δεν αρκεί μόνο η αντίθεση στην αστική κυβέρνηση και στην πολιτική που αυτή προωθεί. Αυτό που χρειάζεται, είναι οι αγώνες να έχουν τέτοιο περιεχόμενο και τέτοια ένταση, ώστε να αμφισβητήσουν στην πράξη την κυρίαρχη πολιτική, να την ανατρέψουν (...) Σήμερα, αντικειμενικά υπάρχουν και αυξάνονται οι προϋποθέσεις για να μπαίνουν στην καθημερινή δράση νέες εργατικές, λαϊκές δυνάμεις, νέοι και νέες. Πρέπει όμως η αγανάκτηση και η διάθεσή τους για αγώνα να μετατρέπεται σε πολιτική συνείδηση, η οποία απαντά αποφασιστικά και ξεκάθαρα στο ερώτημα "με τα μονοπώλια ή με το λαό" και κατά συνέπεια "εξουσία για το κεφάλαιο ή για το λαό" (...) Η ταξική πάλη θα οξύνεται, θα γίνεται ασύγκριτα πιο σκληρή απ' ό,τι σήμερα. Και σ' αυτό το πεδίο θα αναμετρηθούμε» (από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «ομοψυχία» της ενοχής και ο Ζαχαριάδης!(2020-03-18 00:00:00.0)
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το «κοινωνικό μέρισμα» ανακύκλωσης της φτώχειας(2017-11-15 00:00:00.0)
ΚΙ ΟΜΩΣ, ΚΡΥΒΟΥΝ ΛΟΓΙΑ(2012-11-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ(2012-02-10 00:00:00.0)
Παρουσιάζουν την εξαθλίωση σαν «αναγκαίο κακό»(2012-02-10 00:00:00.0)
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ(2002-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ