Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ρεπορτάζ» στα μέτρα τους

Μας έχει συνηθίσει ο αστικός Τύπος να στήνει κατά καιρούς «ρεπορτάζ» για το ΚΚΕ, με «στοιχεία» βγαλμένα «από την κοιλιά» του συντάκτη, κομμένα και ραμμένα έτσι ώστε να παρουσιάσουν ότι το ΚΚΕ δε διαφέρει από τα αστικά κόμματα.

Ετσι, στην κυριακάτικη εφημερίδα «VETO», εμφανίζεται «ρεπορτάζ» για το ΚΚΕ με τον τίτλο «οι τέσσερις κομισάριοι της Αλέκας», στο οποίο ονοματίζονται τέσσερα στελέχη του Κόμματος ως «ομάδα στελεχών του ΚΚΕ, όχι απαραίτητα ομοιογενής, που βρίσκονται πλησιέστερα στην κυρία Παπαρήγα»... Στη συνέχεια μιλάει για τα συγκεκριμένα στελέχη με τη συνεχή επίκληση «λέγεται ότι», «κάποιοι λένε ότι», «πολλοί υποστηρίζουν»... και στήνει ένα θέμα για δήθεν «ηγετική ομάδα» στο ΚΚΕ. Καταντάει μονότονο πια, αλλά ο αστικός Τύπος δε δείχνει να βαριέται τις αβάσιμες επαναλήψεις προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Η σχέση του «ρεπορτάζ» με την αλήθεια είναι εκείνη του ...φάντη με το ρετσινόλαδο, πράγμα που φαίνεται μέχρι και στη λεζάντα της κεντρικής φωτογραφίας, όπου μπερδεύει τις θέσεις του ΚΚΕ και ισχυρίζεται: «Η ίδια η κυρία Παπαρήγα έχει κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων αναφορικά με το πακέτο μέτρων»... Στοιχειώδης παρακολούθηση των θέσεων του ΚΚΕ δε θα οδηγούσε σε τέτοιο ατόπημα, ή μήπως δεν είναι ατόπημα αλλά σκόπιμη παραμόρφωση των θέσεων του ΚΚΕ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ