Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ βουλιάζουμε τους δρόμους με το ΠΑΜΕ

Παρατάμε δουλειές και σπίτια και βγαίνουμε ΟΛΟΙ στους δρόμους

Ρημάζουν τις ζωές μας - Να ξεσηκωθούμε!

Αυτό το μήνυμα παλλαϊκού ξεσηκωμού στέλνουν από χτες μια σειρά μαζικοί φορείς και καλούν κάθε εργαζόμενο, νέο, γυναίκα, μετανάστη, συνταξιούχο, όλες τις λαϊκές οικογένειες να ξεχυθούν σήμερα στους δρόμους όλης της χώρας και να διαδηλώσουν στα συλλαλητήρια που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Σε ξεσηκωμό καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών τη νεολαία, προκειμένου να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης, για να ξεσηκωθούν σχολές - σχολειά - τόποι δουλειάς.

Στα σημερινά συλλαλητήρια καλεί και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας, υπογραμμίζοντας: «Εμείς που παράγουμε κάθε μέρα αμύθητο πλούτο, που πληρώνουμε τις κρίσεις και την ανάπτυξή τους, θεωρούμε ώριμο και αναγκαίο αίτημα έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο κέντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

«Οι μαθητές συζητάμε στις τάξεις μας, κάνουμε γενικές συνελεύσεις, μαζεύουμε υπογραφές, κλείνουμε τα σχολειά μας, κατεβαίνουμε στο δρόμο», υπογραμμίζει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας. «Γιατί τα μέτρα που έρχονται δεν είναι προσωρινά, όπως λένε. Τα περνάνε τώρα στο όνομα της κρίσης, αλλά θα μείνουν και μετά. Μας αφορούν όλους», σημειώνει.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί: «Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει εναντίον των εργαζομένων οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση, από κοινού με την ΕΕ, με συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., ο παλλαϊκός ξεσηκωμός και η επαγρύπνηση είναι μονόδρομος. Καμιά συναίνεση. Καμιά ανοχή. Ολες στους δρόμους. Να αποσυρθούν όλα τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα ΤΩΡΑ».

«Η πάλη της φτωχής αγροτιάς ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης συνεχίζεται. Ο αγωνιστικός παλμός από τα μπλόκα έχει μεταφερθεί στις πόλεις, στο δρόμο του αγώνα, μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους, όλοι μαζί», υπογραμμίζει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.

Το κάλεσμα στα σημερινά συλλαλητήρια μοιράστηκε χτες σε λαϊκές γειτονιές ολόκληρης της χώρας (φωτ. από την κινητοποίηση στο Περιστέρι)
Το κάλεσμα στα σημερινά συλλαλητήρια μοιράστηκε χτες σε λαϊκές γειτονιές ολόκληρης της χώρας (φωτ. από την κινητοποίηση στο Περιστέρι)
«Πρέπει να ξεσηκωθούμε. Η βάρβαρη πολιτική πρέπει να συναντήσει αντίσταση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του μαζικού αγώνα, για να διαφυλάξουμε ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό περιεχόμενο του ασφαλιστικού μας συστήματος και τα άλλα δικαιώματά μας», επισημαίνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή ΕΒΕ.

Στη Ζάκυνθο απεργούν

Σε ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους στη Ζάκυνθο το Εργατικό Κέντρο του νησιού, που προκήρυξε 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη. Απόφαση για απεργία πήραν ακόμα τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, εργαζομένων στα Τουριστικά Λεωφορεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού. Επίσης τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα κήρυξε και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς.

Σήμερα Πέμπτη, οι συζητήσεις στους τόπους δουλειάς συνεχίζονται με εργαζόμενους στους ΟΤΑ Καματερού, Παπάγου, Καισαριανής, Ν. Σμύρνης, Αθήνας στην Ιερά Οδό, στο Περιστέρι (στην Καθαριότητα και στις Τεχνικές Υπηρεσίες), ΕΥΔΑΠ (Τεχνικό Πειραιά, Εμπορικό Πειραιά, Σούδα, Καλλιθέα), Δημόσιο (Τμήμα Δημοσίων Εργων, ΛΑΕΕ, ΕΟΤ, Ακρόπολη ΓΓΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ